13. august 2020
Luftfartsselskabet SAS' svenske piloter har sent torsdag aften afvist et forslag til en overenskomstaftale. Med få timer igen til midnat er det faretruende tæt, at der efter planen udbryder en strejke, som kan ramme mellem 50-60.000 passagerer.
Luftfartsselskabet SAS' svenske piloter har sent torsdag aften afvist et forslag til en overenskomstaftale. Med få timer igen til midnat er det faretruende tæt, at der efter planen udbryder en strejke, som kan ramme mellem 50-60.000 passagerer.
Foto: Charles Platiau/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SAS nærmer sig pilotstrejke efter svensk afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAS nærmer sig pilotstrejke efter svensk afslag

Forhandlinger mellem piloter og SAS i Sverige er brudt sammen. Der forhandles stadig i Norge og Danmark.

Erhverv - 25. april 2019 kl. 22:13
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De svenske SAS-piloter afviser torsdag aften tilbuddet, som er blevet fremlagt under overenskomstforhandlinger med luftfartsselskabet SAS. Dermed nærmer det sig strejke hos de svenske piloter.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

arrow Læs også: OVERBLIK: SAS-piloter slås for løn og arbejdstid

Der er ved 22-tiden ingen meldinger om, at det skulle have påvirket hverken de danske eller de norske forhandlinger, der så vidt vides stadig pågår.

Piloterne i både Norge, Sverige og Danmark har varslet strejke fra midnat natten til fredag, såfremt det ikke lykkes dem at indgå en aftale med SAS. Det er ikke givet, at konflikt i et af landene betyder konflikt i alle tre lande.

Selskabet har torsdag aften forebyggende aflyst 205 afgange i Skandinavien fredag indtil klokken 12. Det skal sikre, at passagerer ikke dukker op i lufthavnen for at nå et fly, som ikke letter på grund af en eventuel strejke.

I Sverige står de to parter langt fra hinanden, fortæller Torbjörn Granevärn, der er forhandlingschef for den svenske luftfartsbranche.

Piloterne blev tilbudt en bedre mulighed for at kunne påvirke deres vagtplaner samt en lønstigning på 2,3 procent. Fagforeningen havde dog ønsket en lønforhøjelse omkring 13 procent, skriver TT.

Mens arbejdsgiverne accepterede forslaget fra mæglerne, var det ikke vilkår, som piloterne ønskede at takke ja til. Det blev meldt ud kort før klokken 22.

Dermed er der en meget kort tidsfrist, hvis parterne i Sverige skal nå hinanden inden midnat.

Selv om forhandlingerne er brudt sammen i Sverige, forsætter kampen for at nå til enighed tilsyneladende i både Norge og Danmark. Det er muligt, at der indgås aftaler i bare et eller to af de tre lande.

Selv hvis der ikke bliver strejke, opfordrer SAS alle, der skal flyve fra Skandinavien fredag indtil middag, til at tjekke deres booking, inden de begiver sig til lufthavnen.

arrow FAKTA: Aflyst fly giver ret til ny rejse eller tilbagebetaling
27. april 2019 kl. 13:29 Opdateret: kl. 13:30
arrow SAS afviser at kompensere flypassagerer for strejke
27. april 2019 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:26
arrow 64.000 passagerer rammes af SAS-aflysninger søndag
27. april 2019 kl. 11:51 Opdateret: kl. 11:52

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?