6. juni 2020
Sidste år øgede danske Lego sit salg, og det har været med til at give et større overskud hos Kirkbi-koncernen, der ejer 75 procent af Lego. (Arkivfoto)
Sidste år øgede danske Lego sit salg, og det har været med til at give et større overskud hos Kirkbi-koncernen, der ejer 75 procent af Lego. (Arkivfoto)
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populære legeklodser sender guldregn over Lego-familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populære legeklodser sender guldregn over Lego-familien

Kirkbi-koncernen tæt ved fordoblede overskuddet sidste år - blandt andet på grund af vækst hos Lego.

Erhverv - 31. marts 2020 kl. 08:05
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vækst hos legetøjsproducenten Lego har sidste år været med til at give en stor stigning i overskuddet hos Kirkbi-koncernen, der ejer 75 procent af Lego.

Samlet har Kirkbi-koncernen tjent 16,8 milliarder kroner. Det viser regnskabet, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Det er næsten en fordobling i forhold til overskuddet året før på 8,7 milliarder kroner.

- Kirkbi-koncernens resultat for 2019 er meget tilfredsstillende, lyder det fra Søren Thorup Sørensen, der er administrerende direktør hos Kirkbi.

- Vi glæder os over resultatet, vel vidende at virkeligheden i dag - tre måneder inde i 2020 - ser ganske anderledes ud på grund af den nedlukning, der er afledt af Covid-19, siger han med henvisning til udbredelsen af coronavirus.

Ifølge regnskabet er væksten blandt andet drevet af fremgang i både salg og indtjening hos Lego, der er kendt rundt i verden for sine kulørte legeklodser.

Alle Legos markeder oplevede sidste år omsætningsvækst. Det gjaldt også Kina, hvor fremgangen var særligt høj.

Legos vækst har kastet ekstra penge ned i lommerne på Kirkbi-koncernen, som foruden Lego også har ejerandele i blandt andet Legoland-parkerne på grund af sine investeringer i selskabet Merlin Entertainments.

Sidste år satte Kirkbi-koncernen sig endnu tungere på Legoland-parkerne. Selskabet lagte nemlig mange milliarder på bordet for at øge sin ejerandel i Merlin Entertainments til 50 procent fra 30 procent.

På grund af den nuværende situation, hvor coronavirus skaber stor nervøsitet og uro rundt om i verden, så er nye investeringer midlertidigt sat på pause.

- Jeg tror, at med den usikkerhed, vi alle oplever lige nu, så er det ikke tidspunktet, hvor man skal være modig og kaste sig ud i nye aktiviteter.

- Fokus hos os er på at beskytte de ejerskaber, vi har, og hjælpe de virksomheder, vi er medejere af. Derfor er fokus på at træffe ansvarlige og rationelle beslutninger i den her usikre periode, siger Søren Thorup Sørensen.

Kirkbi-koncernen fungerer som en slags pengetank for Kirk Kristiansen-familien, som grundlagde Lego. I dag er familien blandt de rigeste i Danmark.

Både tredje og fjerde generation i Kirk Kristiansen-familien har i dag aktive roller i Kirkbi-koncernen i form af forskellige bestyrelsesposter.

Kjeld Kirk Kristiansen, tredje generation i familien, er bestyrelsesformand for Kirkbi-koncernen. Sønnen Thomas Kirk Kristiansen er menigt medlem af bestyrelsen.

arrow Læs også: FAKTA: Lego-familien tjener penge på klodser og investeringer

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?