16. oktober 2019
Dans i montageafdelingen. Hver dag kl. 13 skrues op for højtaleren og så bliver der danset og grinet til den store guldmedalje. Det giver energi til resten af dagen foran mikroskoperne.
gallery icon

Se billedserie

Dans i montageafdelingen. Hver dag kl. 13 skrues op for højtaleren og så bliver der danset og grinet til den store guldmedalje. Det giver energi til resten af dagen foran mikroskoperne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pickuppen og lyden af Herrestrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pickuppen og lyden af Herrestrup
Erhverv - 20. juni 2019 kl. 06:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Marianne Nielsen
Foto: Thomas Olsen

På den store hvide dør ind til monteringsafdelingen hos værktøjsmager- og sprøjtestøbervirksomheden DanTools i Herrestrup er der klistret et skilt op med skriften »Luk døren«, men det ignorerer direktør og ejer Dan Jensen og tager et resolut greb om håndtaget. I det øjeblik døren går op, strømmer lyden af Rasmus Seebachs store hit »Øde ø« ud af en højtaler, der er skruet godt op, og på gangene - mellem arbejdsborde, bitte små dimsedutter og mikroskoper - danser et par håndfulde kvinder rundt og grinende skråler med af fuld hals.

- Sådan er det hver dag. Klokken 13 lader de arbejde være arbejde og danser og synger i cirka 10-15 minut ter, fortæller han.

- Det giver energi til at klare resten af arbejdsdagen, forklarer en af montricerne.

Dansen og sangen løsner musklerne fra det meget stillesiddende arbejde foran mikroskoperne, og en gang om måneden suppleres dansen med tilbud om en massør.

Montage-afdelingen er stedet i virksomheden, hvor forsvindende små elementer, som værkstøjsmagerne og sprøjtestøberne fremstiller på den anden side af den lukkede dør. Og musikken og lyden er en væsentlig del af DanTools - både historisk set, i dag og i fremtiden.

Virksomheden, som så sin begyndelse i 1985 under navnet Dana Ballerina i Veddinge, beskæftigede sig dengang med sprøjtestøbning og produktioner. Virksomheden voksede, rykkede til Industrivangen i Asnæs og skiftede i 2001 navn til Muphone A/S.

Fire år senere, i 2005, fusionerede Muphone med salgsvirksomheden DPA Microphones og tog navnet DPA Microphones.

Mikrofonvirksomheden er stadig at finde i Asnæs, men Dan Jensen solgte sine aktier i firmaet i 2012 og købte værktøjs- og sprøjtemagerdelen og rykkede til Herrestrup, for at lave værktøjer, der er så små, at man kan lave små plastemner inde i høreapparater og mikrofoner.

- Det her er en niche. Vi laver ikke store plastemner, men små og mikroskopiske plastemner, altså nogle helt specialiserede ting, forklarer Danny Stjerne, der startede i firmaet som økonomi- og HR-chef i februar 2018.

I de senere år, har vinylplader fået en renæssance, og musikere udgiver igen nyt materiale som LP'er. Opblomstringen kan mærkes på fabrikken i Herrestrup, og ses i ordrebogen. En af virksomhedens kunder gennem 30 år, er Nakskov-firmaet Ortofon, som producerer pickupper i høj kvalitet - men de bitte små plastikdele til pickuppen fremstilles i Herrestrup.

- Mod alt hvad man skulle have forventet, for 20-30 år siden, så går det fremad for pladesalget, og dermed jo også pladespillere. Det tror jeg hverken Ortofon eller DanTools havde forestillet sig, siger konstaterer Danny Stjerne.

Læs mere i Erhverv Sjælland.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten