25. oktober 2021
Pfizer-BioNTechs vaccine er i dag godkendt til børn fra 12 år. Nu vil virksomhederne forsøge at få udvidet godkendelsen, så den gælder børn ned til 5 år. (Arkivfoto)
Pfizer-BioNTechs vaccine er i dag godkendt til børn fra 12 år. Nu vil virksomhederne forsøge at få udvidet godkendelsen, så den gælder børn ned til 5 år. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pfizer: Vaccine til børn fra 5 til 11 år er sikker og virker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pfizer: Vaccine til børn fra 5 til 11 år er sikker og virker

I et forsøg med 2268 børn mellem 5 og 11 år har coronavaccine vist god effekt, oplyser Pfizer og BioNTech.

Erhverv - 20. september 2021 kl. 13:22
Af Ritzau

Coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech er sikker og indikerer en god beskyttelse mod sygdommen for børn mellem 5 og 11 år.

Det viser de overordnede resultater fra et kombineret fase 2 og 3-studie med vaccinen. Det oplyser BioNTech i en pressemeddelelse.

I forsøget indgik 2268 børn mellem 5 og 11 år, og ifølge studiet var der et "robust" niveau af antistoffer, der svarer til et andet studie, hvor personer i aldersgruppen 16-25 år deltog.

Niveauet af antistoffer er en indikation af, hvor stor beskyttelse vaccinen giver.

Samtidig var niveauet af bivirkninger sammenligneligt med aldersgruppen 16-25 år, skriver BioNTech.

Børnene i forsøget har fået en tredjedel af en normal dose fordelt over to stik.

Der er tale om det første sæt resultater af et forsøg med børn i den aldersgruppe. Amerikanske Moderna er også i gang med et forsøg med børn mellem 6-11 år.

Vaccinen er i dag godkendt til børn over 12 år i Europa, og Sundhedsstyrelsen besluttede i juni at anbefale vaccination af børn mellem 12 og 15 år.

Pfizer/BioNTech vil på baggrund af forsøget ansøge om at få lægemiddelmyndighedernes godkendelse til at give vaccinen til børn mellem 5 og 11 år.

I Europa vil det være Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), mens det i USA er FDA.

For at vaccinen i sidste ende vil blive tilbudt til danske børn, kræver det, at Sundhedsstyrelsen i Danmark giver grønt lys.

Modsat de tidligere store forsøg, som Pfizer/BioNTech gennemførte for at få vaccinen godkendt til ældre aldersgrupper, har man i denne omgang ikke haft som primært mål at se på effekten af vaccinen - altså hvor meget vaccinen reducerer risikoen for at blive syg.

I stedet har man set på niveauet af antistoffer sammenlignet med en ældre aldersgrupper.

Pfizer/BioNTech er også i gang med at teste vaccinen på børn i aldersgruppen 6 måneder til 5 år. Her ventes resultater fra forsøgene senere i år.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?