15. oktober 2018
The Flower King er navnet på Fuat Öztürks forretning. På Copenhagen Markets lejer han 550 kvadratmeter. Han har været en del af grønttorvet siden 2003. Før det var han blomsterhandler.
gallery icon

Se billedserie

The Flower King er navnet på Fuat Öztürks forretning. På Copenhagen Markets lejer han 550 kvadratmeter. Han har været en del af grønttorvet siden 2003. Før det var han blomsterhandler.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På grønttorvet starter dagen om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På grønttorvet starter dagen om natten
Erhverv - 02. maj 2017 kl. 10:19
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udenfor er det mørkt. Klokken er 05.00 om morgenen. Men indenfor i de store kølige haller på Copenhagen Markets, der i et år har boet i erhvervsområdet Høje-Taastrup Transportcenter, har lyset været tændt i nogle timer og dagen er godt i gang. Kunderne går rundt og udser sig nøjagtigt de varer, de vil have med hjem til deres forretning. Herefter bliver bundter af grønt eller blomster talt op, sat på vogne og gjort klar til afgang, inden der afregnes ved kasseapparatet med dankort. Grossisterne og deres medarbejdere fører hjemmevant varer rundt og kommer fra A til B på det store areal på elhunde, nogle med en kop kaffe i den ene hånd og den anden hånd på rattet.

Man kan ikke bare komme ind fra gaden og købe varer på Copenhagen Markets. Da det er et engrosmarked skal alle have et cvr-nummer for at handle. Det er typisk store kædeforretninger, storkøkkener, restauranter og blomsterhandlere, der udgør kundegruppen.

Jens Faarup er Copenhagen Markets administrerende direktør. Han fortæller, mens han viser rundt på markedet.

- Copenhagen Markets er en organisme, hvor alle har noget med hinanden at gøre, og det er en verden for sig selv. Man lever i sin egen dagsrytme for at tilgodese kunderne. Vi får varer ind fra hele verden allerede fra klokken 22 og frem til frugt- og grøntafdelingens åbning klokken fire. Vognmændene har nøglekort, så de kan lukke sig ind uanset tidspunktet. Markedet lukker ned klokken 11 om formiddagen, hvor lyset slukker, og vågner igen ved totiden om natten, forklarer han.

- Helt konkret kan jeg selv mærke den forskudte dagsrytme ved, at jeg ikke modtager mails efter kl. 12. I begyndelsen sendte jeg faktisk en testmail til mig selv, bare for at se, om der var hul igennem, og det var der, siger han og fortsætter:

- Men det med at dagen begynder tidligt er basalt set en tradition her. Det handler om, at kunderne gerne vil hente deres varer, før de åbner, og det gør de for en dels vedkommende klokken ni. Så skal indkøbene jo foregå inden da.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/276/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten