18. januar 2019
Fagforeningernes røde faner svajer stadig foran Forligsinstitutionen i København, hvor parterne fortsat forsøger at nå til enighed om nye overenskomster til de offentligt ansatte.
Fagforeningernes røde faner svajer stadig foran Forligsinstitutionen i København, hvor parterne fortsat forsøger at nå til enighed om nye overenskomster til de offentligt ansatte.
Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bondo efter Phoenix-visit: Det var et godt møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bondo efter Phoenix-visit: Det var et godt møde

Torsdag forsøger parterne på det kommunale og statslige område at blive enige om nye overenskomster.

Erhverv - 26. april 2018 kl. 23:44
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For et par timer forlod topforhandleren for de kommunalt ansatte, Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening, torsdag Forligsinstitutionen i København.

Han gik således omkring klokken ti torsdag aften de få hundrede meter fra "Forligsen" til Hotel Phoenix for at holde møde med den såkaldte hovedstyrelse i Danmarks Lærerforening.

arrow Læs også: Forsker: Lærerne og KL vil ind på samarbejdsarenaen

Han holdte dog kortene tæt ind til kroppen, da han to timer senere forlod hotellet igen. Til pressen sagde han blot, at det havde været et "godt møde".

Mødet blev brugt til at orientere hovedstyrelsen om forhandlingssituationen. Torsdagens forhandlinger blev indledt klokken tre på det kommunale og statslige område.

På vej til mødet sagde Anders Bondo Christensen, at han var positiv omkring forhandlingerne.

- Jeg synes, at den stemning, som vi forlod Forligsen med onsdag, den har vi stadig i dag, så det er jeg rigtig glad for, sagde Bondo.

Natten til onsdag faldt en aftale på plads for 40.000 ud af de 120.000 regionalt ansatte. Det er endnu ikke faldet noget på plads for de offentligt ansatte i kommunerne og staten.

Det betyder altså, at 710.000 offentligt ansatte stadig ikke har fået nye overenskomster, efter at de udløb 1. april. Forhandlingsparterne har ikke kunnet blive enige, og derfor har de begge varslet konflikt - strejke og lockout.

Forligsmanden Mette Christensen har af to omgange udskudt den varslede konflikt, og hun har derfor spillet sine kort. Falder der ikke aftaler på plads senest 1. maj, kan en strejke bryde ud 6. maj og en lockout 12. maj.

Til hver en tid kan hun dog erklære sammenbrud i forhandlingerne. Sker det, kan både en strejke og lockout bryde ud på femtedagen herefter.

arrow Overenskomstaftale er på plads for alle ansatte i kommunerne
27. april 2018 kl. 11:56 Opdateret: kl. 12:00
arrow Løhde: Hvis kommunerne enes fjernes en knast for staten
27. april 2018 kl. 10:21 Opdateret: kl. 10:22
arrow Dennis Kristensen ringet ind: Det peger på forlig
27. april 2018 kl. 06:17 Opdateret: kl. 06:18

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten