16. januar 2021
I denne hal skal der om nogen tid stables tønder med whisky, der skal lagres i mindst tre år. Manden er fabrikschef Anders Busse Rasmussen. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

I denne hal skal der om nogen tid stables tønder med whisky, der skal lagres i mindst tre år. Manden er fabrikschef Anders Busse Rasmussen. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øl og spiritus afløser rødkål og ketchup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øl og spiritus afløser rødkål og ketchup
Erhverv - 21. marts 2019 kl. 05:37
Af Kaj Ove Jensen

Tidligere var det fødevarer under kendte navne som Beauvais (rødkål, agurker og ketchup med mere) og Den Gamle Fabrik (marmelade), der blev produceret i bygningerne på Ringstedvej 13 i Svinninge. Snart er det i stedet forskellige former for drikkevarer, der sendes ud fra fabrikken.

Som firmanavnet antyder, er øl en ikke uvæsentlig del af sortimentet. Det var også ølbrygning, det begyndte med, da virksomheden blev stiftet i 2010. Den begyndte ikke på bar bund, da stifteren og administrerende direktør Tore Gynther og hans daværende kompagnon var begyndt at eksperimentere med ølbrygning i det små på Det frie Gymnasium i København i 2006.

Ved løbende at udvikle en lang række forskellige specialøl har bryggeriet opnået en række topplaceringer ved kåringer af bryggerier på verdensplan. Hidtil har To Øl ApS, der har Morten Bruun som partner og medejer, fået brygget det meste øl hos andre, især i Belgien, men også andre steder i Europa og Danmark.

I november 2018 blev det kendt, at To Øl havde købt den gamle Beauvais-fabrik i Svinninge.

De 26.000 kvadratmeter under tag i Svinninge blev overtaget lige efter årsskiftet. Lige nu arbejder fabriks­chef Anders Busse Rasmussen og tre andre ansatte på at gøre klar til den første produktion på stedet.

To Øl ønsker også at være åben over for besøg, men hvordan er endnu ikke afklaret. I det mindste vil der blive noget dørsalg og mulighed for rundvisning, men det kan også gå hen og blive til et besøgscenter.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?