18. november 2017
De økologiske ænder har god plads på marken ved Bangs Hønniker. Der skulle være cirka 672 styk. Der er i år investeret i et robost dyrehegn, som holder ræven ude, efter at der i 2016 ved et enkelt ræveangreb blev skambidt 60 ænder.
gallery icon

Se billedserie

De økologiske ænder har god plads på marken ved Bangs Hønniker. Der skulle være cirka 672 styk. Der er i år investeret i et robost dyrehegn, som holder ræven ude, efter at der i 2016 ved et enkelt ræveangreb blev skambidt 60 ænder.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt slagteri gør klar til juleanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt slagteri gør klar til juleanden
Erhverv - 28. oktober 2017 kl. 08:00
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart er et nyt fjerkræslagteri klar til at blive taget i brug. Det er hos Bangs Hønniker ved Ugerløse.

Det bliver et godkendt fjerkærslagteri, hvor embedsdyrlæger skal kontrollere dyrene både før og efter slagtningen. Der findes i øjeblikket ingen fjerkræ­slagterier på Sjælland, mens der er et på Lolland og et på Falster.

Egentlig tog Jørgen Jørgensen, der driver Bangs Hønniker, i 2016 fat på at etablere et mobilt slagteri. Ideen var, at det skulle køre rundt på Sjælland og slagte fjerkræ. Der findes i Danmark kun ét mobilt fjerkræslagteri, og det har base i Løkken i Nordjylland.

Jørgen Jørgensen har set en stigende efterspørgsel efter et fjerkræslagteri på Sjælland.

- Der er et stigende behov for den type fødevarer, som man kan følge fra jord til bord, hvor man kan kæle mere for dyrevelfærden. Men nærmest før, vi var færdige med at bygge det mobile anlæg, var det for lille. Det ville også blive rasende dyrt for den enkelte enhed at slagte, fortæller Jørgen Jørgnsen om baggrunden for, at der i stedet bliver tale om et stationært slagteri på firmadressen i Brændholt ved Ugerløse.

Det 200 kvadratmeter store fjerkræ­slagteri skulle være klar i næste uge.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/294/