14. april 2021
Salarys Brian Brorsbøl forventer meget af den nye lønudbetalingsmodel Swipe. Foto: PR
Salarys Brian Brorsbøl forventer meget af den nye lønudbetalingsmodel Swipe. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu bestemmer man selv lønningsdagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bestemmer man selv lønningsdagen
Erhverv - 25. februar 2021 kl. 05:48
Af Af Anders Spanggaard

Det bliver måske snart slut med at drømme sig til slutningen af måneden, hvor lønkronerne tikker ind på kontoen. Den danske virksomhed Salary lancerer nemlig nu som de første herhjemme fleksibel lønudbetaling i deres lønsystem. Funktionen hedder Swipe(TM) og gør det muligt for medarbejdere frit at vælge, hvornår og hvor meget, de vil have udbetalt.

- Vores platform betyder, at der ikke længere er nogen logisk grund til, at lønnen kun kan afstemmes sidst på måneden. Det unikke ved Salary-platformen er, at det sker automatisk, når medarbejderne tjener deres penge. Derfor har vi med funktionen Swipe gjort det muligt, at de kan få dem udbetalt, når de vil, fortæller administrerende direktør i Salary, Brian Brorsbøl.

Med Swipe kan arbejdsgiver sætte en ramme for, hvor stor del af lønnen, der kan udbetales løbende, og medarbejderne kan selv på sin mobiltelefon styre, hvornår den skal udbetales.

Interesse fra flere kunder

Salary har allerede oplevet interesse fra flere kunder for den nye funktion. Det er særligt virksomheder med mange timelønnede såsom restauranter, vikarbureauer og logistikvirksomheder, fortæller Brian Brorsbøl. De ser nemlig en gevinst i, at medarbejderne hurtigt kan se resultatet af deres arbejde. En af dem er den danske logistikvirksomhed Burd Delivery.

- Det er genialt for en virksomhed som vores, hvor de ansatte fleksibelt booker vagter. Når man kan se, at pengene for en vagt tirsdag kan komme ind på kontoen torsdag, giver det bare en ekstra motivation. Så vi tror på, det vil øge engagementet og motivationen hos vores ansatte, siger administrerende direktør i Burd Delivery, Jimi Coker.

Fremtidens løn

- Vi har store forventninger til Swipe ud fra de tilbagemeldinger, vi allerede har fået. Derfor tror vi ganske enkelt, at det her er fremtiden for lønninger, og at medarbejdere vil efterspørge det i højere og højere grad - specielt medarbejdere i korte, fleksible og løse ansættelser, siger Brian Brorsbøl, direktør i Salary.

Han peger på, at en ny britisk undersøgelse viser, at 75 procent af 18-24-årige finder det mere sandsynligt, at de vil blive i et job med fleksibel lønudbetaling. Fremtidens medarbejder lægger med andre ord vægt på at kunne styre sine egne penge.

Det kan være frustrerende at vente på sin løn, når tandlægen finder et hul, vennerne inviterer på bytur, fladskærmen er på tilbud eller iPhonen skal til reparation.

I de tilfælde er det en stor fordel, at man kan få udbetalt den optjente løn, når man har lyst - med ét swipe, fra mobiltelefonen er lønnen på vej.

Swipe er blevet til med hjælp fra Innovationsfondens Innobooster-program, der har givet 700.000 kroner i tilskud til at udvikle funktionen.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?