18. marts 2019
Den gamle silo med den imponerende udsmykning er blevet Næstveds nye vartegn. Nu skal den måske rives ned. Havneudvalgsformand Kristian Skov-Andersen drømmer om vandkulturhus eller boliger på havnen.Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Den gamle silo med den imponerende udsmykning er blevet Næstveds nye vartegn. Nu skal den måske rives ned. Havneudvalgsformand Kristian Skov-Andersen drømmer om vandkulturhus eller boliger på havnen.Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved Havn vil ud af byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved Havn vil ud af byen
Erhverv - 01. juli 2018 kl. 11:30
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egentlig er der ikke meget logik i, at der ligger en havn i Næstved. Byen ligger flere kilometer inde i landet og er historisk set knyttet til Susåen, hvor småskibe siden middelalderen har forsynet byen med gods og varer.

- Aktivitetsniveauet på Næstved Havn bærer præg af de gode tider for erhvervslivet. Vores kunder efterspørger flere arealer, og vi gør klar til at rive gamle bygninger ned for at skabe plads til øget aktivitet blandt kunderne, siger havneudvalgsformand Kristian Skov-Andersen (V).

Den gamle silo i inderhavnen har stået tom de seneste 10 år, og selvom den er blevet en slags vartegn for Næstved med imponerende udsmykning af den tyske graffiti-kunstner Heinrich Beikirch, så drømmer Kristian Skov-Andersen om at rive siloen ned og bringe byen tættere på havnen.

- Prøv at forestille dig et vandkulturhus på havnen. Eller boliger med udsigt over kanalen. Det er en stor opgave for en kommune af Næstveds størrelse, men kunne være rigtigt interessant for en pensionskasse eller lignende, siger Kristian Skov-Andersen, der sammen med den øvrige havnebestyrelse har været på inspirationstur i blandt andet Odense, Horsens og Århus for at se, hvordan man på Fyn og i Jylland har forvandlet havnearealerne og bragt byerne tættere på havnen.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/322/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten