27. marts 2019
Skraldemændene i Ringsted skal tømme over 10.000 stativer en eller to gange hver 14- dag. Dertil kommer også fællesrenovation, hvor der tømmes containere.  Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Skraldemændene i Ringsted skal tømme over 10.000 stativer en eller to gange hver 14- dag. Dertil kommer også fællesrenovation, hvor der tømmes containere. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når skraldemanden tager skraldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når skraldemanden tager skraldet
Erhverv - 12. juni 2018 kl. 07:00
Af Yngve Saxil Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Før solen står op, starter renovationsarbejdernes dag. På en lille afsides grusvej i Ringsted en torsdag morgen, omkring klokken halv fem, mødes otte morgenfriske »skraldemænd«, som de også kaldes, til morgenkaffe og ruteinformation. Lidt over fem begynder de at forlade gården, hvor de har til huse, for at sætte sig ind i skraldebilerne og køre af sted mod affaldet. Flemming Bruun, der er daglig leder, skal nå at tømme omkring 300 sække i dag - og gerne inden der er kommet alt for godt gang i morgentrafikken i centrum.

- Vi vil gerne køre af sted så tidligt som muligt for at undgå trafikken, og så vi ikke holder og fylder, da nogle bilister ikke er så forståelige og har det med at brokke sig en del, siger han.

- Men de fleste mennesker hilser pænt på skraldemanden, så det er kun dem i dårligt humør, der dytter af os og giver os fingeren, tilføjer han.

Skraldebilen triller stille ud ad grusvejen og ud på vejen mod Ringsted centrum, hvor dagens sække skal hentes. Normalt hentes dagrenovationen engang hver 14. dag, men i dag kører skraldemanden ud på en ugetømning, som man kan bestille. Og sækkene skal tømmes, før solen er kommet alt for højt på himlen, og varmen har sat ind.

- Det er bare med at kridte skoene, inden det bliver for varmt. Klokken 12 er det ulideligt at lave noget i solen, og allerede omkring klokken ni begynder det at være halvslemt, fortæller han.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/319/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten