26. marts 2019
I dag sidder legepladssagkyndig Einar Jon Skulason Hansen på kontoret, når ikke han holder kurser eller møder eller rejser rundt i Europa for at diskutere fremtidens europæiske standarder for legepladser. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

I dag sidder legepladssagkyndig Einar Jon Skulason Hansen på kontoret, når ikke han holder kurser eller møder eller rejser rundt i Europa for at diskutere fremtidens europæiske standarder for legepladser. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når leg bliver til arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når leg bliver til arbejde
Erhverv - 06. september 2018 kl. 03:54
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Parkour, outdoor fitness og udendørs multibaner er de store hit, når vi taler moderne »legepladser«.

Parkourbaner er ved at vinde indpas i skolegårdene, ligesom multibanerne der typisk både kan bruges til fodbold og basket. Outdoor fitness er i dag klynger med romaskine, løbebånd og ryg- og mavebænke.

Einar Jon Skulason Hansen har som indehaver af Nordisk Legepladsinstitut i Næstved fingeren på pulsen hos børnene og de unge aktive, og det værste, han ved, er kedelige og ultrasikre legepladser.

- Det skal kilde lidt i maven, når man oppe i klatretårnet. Ellers bliver legepladsen ikke brugt, siger den 43-årige indehaver af landets største uvildige firma, som beskæftiger sig med at sikkerhedsteste legepladser, certificere redskaber til legepladser og uddanne og efteruddanne folk i branchen. »Uvildige« dækker over, at firmaet ikke bygger og reparerer legepladser eller monterer for firmaer, som laver legeredskaber men blot rapporterer til ejerne om, hvor legepladsen ikke overholder sikkerhedskravene.

Egentlig skulle man tro, at det allervigtigste for en legepladsinspektør, er sikkerheden på legepladsen.

- Men det er vigtigere med motorisk udfordrende legepladser, siger Einar Jon Skulason Hansen gentagne gange, og det er også den vej vinden blæser pt. med parkourbaner og andre lidt »farlige« redskaber.

Næsten alle legepladsinspektører arbejder alene, men Einar Jon Skulason Hansen valgte at ansatte folk i stedet for at hyre folk ind til store opgaver, og i dag er her ud over ham selv syv ansatte i firmaet, som først og fremmest arbejder i Danmark men også laver en del sikkerhedstjek og kurser i de øvrige nordiske lande incl. Færøerne og Island.

- Jeg kom ind i branchen af nød, men i dag ville jeg ikke droppe mit arbejde om så jeg vandt 40 millioner i Lotto, siger han, der vil være evig glad, hvis motorik fremover kommer til at fylde mere end sikkerhed på de europæiske legepladser.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten