27. september 2021
Sådan forventes byggeriet af de nye ferieboliger at komme til at se ud. Det er arkitektfirmaet Bay Arch, som har lavet projekter i 40 forskellige lande, der står bag byggeriet. Illustration: Bay Arch
Sådan forventes byggeriet af de nye ferieboliger at komme til at se ud. Det er arkitektfirmaet Bay Arch, som har lavet projekter i 40 forskellige lande, der står bag byggeriet. Illustration: Bay Arch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mullerup Havn i rivende udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mullerup Havn i rivende udvikling
Erhverv - 29. november 2020 kl. 05:51
Af Anna Egeris KarstoftFoto: Thomas Olsen

I mange år har Mullerup Havn i det sydligste hjørne af Kalundborg Kommune været skæmmet af en stor, forladt fabrikshal, hvor Coronet Boats tidligere byggede eksklusive lystbåde. Hallen havde ikke været benyttet siden 1988, da den blev revet ned for tre år siden.

arrow Læs også: Rækkehuse til seniorer: Velkommen til Baunehøj Park

Nu tager udviklingen af havnen for alvor fart, efter at Anders Mayland, der er administrerende direktør i selskabet Mayland Holding CPH ApS, tidligere på året købte havnen med datterselskabet Investeringsselskabet 1 Mullerup ApS.

Og planerne er store for den lille vestsjællandske kyststrækning, hvor ejendomsudvikleren i løbet af 2021 vil opføre 62 ferieboliger.

Det er arkitekt Christian Bay-Jørgensen fra Bay Arch, der står bag ferieboligerne, som skal opføres i både et og to planer med tilhørende terrasser og altaner med havkig. Projektet, der følger en lokalplan fra 2006, inkluderer også et stort orangeri med sauna og spapool, hvor der bliver mulighed for at gå i wellness.

Havnen rummer i forvejen en lystbådehavn fra 1838 med plads til 90 lystbåde, IsCaféen, hvor besøgende i Mullerup kan nyde en is samt Skipperkroen, en restaurant med tilhørende hotelværelser.

- Havnens, restaurantens, hotellets, IsCaféens og de kommende ferielejligheders beliggenhed er unik i forhold til tursejlads, fiskeri, strand og andre naturoplevelser. Og lige udenfor havnens areal er der offentlig bustransport til Gørlev, Slagelse og Kalundborg og fem kilometers hvid sandstrand, oplyser ejendomsudviklingsselskabet Maycon ApS, der hører under Mayland Holding CPH, og som står bag projektet.

Anders Mayland har allerede postet midler i at forskønne Skipperkroen, en bindingsværkbygning fra 1996, hvis murværk, maling, døre, vinduer og frontparti har fået en kærlig hånd i løbet af foråret, ligesom der er blevet anlagt en større terrasse og plantet omkring 6000 planter omkring kroen.

I Handels- og Erhvervsforeningen for Gørlev og Omegn ser formand Steffen Olsen flere gevinster ved projektet for de lokale erhvervsdrivende.

- Vi er meget positive, vi har armene oppe i vejret over, at der sker noget derude, siger han og uddyber at opførelsen af de 62 ferieboliger har potentiale til at generere nye arbejdspladser i eksempelvis det lokale butiksliv, rengøringsbranchen samt på Skipperkroen, der kan få travlt med at bespise de mange nye feriegæster.

Han peger også på, at de nye turister måske kan danne grundlag for helt nye erhverv.

- Der kunne også være nogle, der var interesseret i at lave en fisketurbåd eller en turbåd til Samsø eller Musholm, siger formanden, der har svært ved at skjule sin begejstring.

arrow Ung direktør god for 431 millioner: - Penge er ikke afgørende
04. februar 2021 kl. 04:42 Opdateret: kl. 16:45
arrow Politisk modstand mod afgørelse om Mullerup
18. oktober 2020 kl. 19:12 Opdateret: kl. 14:08
arrow Ejendomsudvikler på Mullerup Havn: Vi overholder lokalplanen
03. juli 2020 kl. 05:54 Opdateret: kl. 15:30

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Stemmer du til kommunalvalget i år?