17. december 2017
Den 7500 kvadratmeter store ED2 er med sine cremehvide facader og stramme, mørke vinduespartier kønnere end sin søsterfabrik ED1.
gallery icon

Se billedserie

Den 7500 kvadratmeter store ED2 er med sine cremehvide facader og stramme, mørke vinduespartier kønnere end sin søsterfabrik ED1.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Milliard-fabrik undervejs i fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Milliard-fabrik undervejs i fem år
Erhverv - 06. oktober 2017 kl. 07:00
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En fabriksbygning kan være en praktisk skal, som ikke pynter. Den kan også have en æstetisk værdi - og dét gælder Novo Nordisks igangværende ED2-projekt.

Bygningen på 7.500 kvadratmeter er cremet hvid som kontrast til de mørke vinduespartier. Den smukke efterårshimmel spejles overalt i den imponerende bygnings facader, og der er udsigt til dele af anlægget gennem store vinduesflader.

- Jeg kan melde, at fabrikken er fuldstændig »on track«, alt kører som planlagt, siger produktionsdirektør Michael Hallgren om fabrikken, der blev taget første spadestik til i maj 2015. Selve bygningen var klar i oktober i fjor, og nu er alt udstyr installeret, oplyser produktionsdirektøren.

I denne tid er der omkring 250 personer - beskæftiget i eller med ED2, hvor der gennemføres grundige tests.

- Mens vi bygger en fabrik, gør vi den bedre. Vi finder fejlene, vi ændrer det uhensigtsmæssige, og der foretages en kvalitetssikring af det nye »state of the art«-anlæg, fortæller Michael Hallgren, som tilføjer, at man på Novo Nordisk har særdeles solid erfaring i store byggeprojekter, som skal køre stramt efter tidsplanen og til den aftalte pris.

- ED2 er både tidsmæssigt og økonomisk »on track« her, hvor der er lagt 400.000 arbejdstimer i projektet, siger produktionsdirektøren.

ED2-bygningen er som nævnt imponerende, men procesudstyret er endnu mere imponerende og betydeligt mere kostbart. Det er dog også omgærdet af hemmelighedskræmmeri.

Planen er, at ED2, der skal producere medicin mod blødersygdomme, skal være i drift og levere til markedet i 2020.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/292/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland