21. januar 2019
Sammen med Biltema, der åbner i begyndelsen af næste år, har Bauhaus fået en af Roskildes sidste erhvervsgrunde. Foto: Kim Rasmussen
Sammen med Biltema, der åbner i begyndelsen af næste år, har Bauhaus fået en af Roskildes sidste erhvervsgrunde. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangel på erhvervsgrunde holder virksomheder ude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangel på erhvervsgrunde holder virksomheder ude
Erhverv - 24. maj 2018 kl. 15:30
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som alle andre kommuner, vil Roskilde gerne tiltrække nye virksomheder, men det er ikke altid så let. Det største problem er ikke viksomheders lyst til at placere sig i Roskilde, men at der ikke er plads til dem.

- En af Roskildes klart største erhvervsmæssige udfordringer er simpelthen, at vi ikke har erhvervsjord nok til alt andet end kontor, siger erhvervschef i Roskilde Kommune, Jens Thornsen.

Han får flere forespørgsler, men skal de bruge oppe i nærheden af 20.000 kvadratmeter, bliver det svært.

- Kommer der virksomheder ind, der skal have meget mere end 10-15.000 kvadratmeter, så er vi nødt til at sige nej tak, siger erhvervschefen.

Der findes enkelte større erhvervsgrunde som på Vestre Hedevej, der har været lokalplanlagt i 16 år, men trods en vis interesse har ingen slået til.

- Vi er meget begrænsede af, at vi har meget lidt erhvervsareal tilbage, og de erhvervsarealer, vi har, er ikke særlig gode, siger Jens Thornsen.

Kommunen har ganske vist lige solgt en erhvervsgrund til en terminal for de elbusser, der skal køre i kommunen, og der er forhandling om flere grunde. De ledige erhvervsgrundene ligger alle i det vestlige Roskilde.

Roskilde Kommune ville udlægge mere jord til erhverv, men er underlagt statslige restriktioner.

- Vi prøver at få en aftale med staten om at finde andre arealer. Man kunne godt finde nogle ved motorvejen, der giver mening, men staten ser ikke på Roskilde. De ser på hovedstadsområdet under ét, og om der er udlagt erhvervsarealer, der kan dække behovet, siger Jens Thornsen.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/317/ hvor der er tema om Roskilde

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten