14. december 2018
- Hvis man tror, at ældre ikke kan smage forskel på, om maden er lavet fra bunden, så tager man fejl, siger Tina Jørgensen. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

- Hvis man tror, at ældre ikke kan smage forskel på, om maden er lavet fra bunden, så tager man fejl, siger Tina Jørgensen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maden til ældre bliver lavet helt fra bunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maden til ældre bliver lavet helt fra bunden
Erhverv - 14. januar 2018 kl. 09:00
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klokken er blot 5.15, når Tina Jørgensen møder ind i sit firma Køkkentjansen og tager fat på at lave mad helt fra bunden til cirka 40 daglige kunder. Den 36-årige selvstændige har nu i to og et halvt år drevet firmaet, som især er for ældre, der er trætte af præfabrikeret, vacuumpakket mad, og hun har alle de kunder, hun kan håndtere.

Basen for enmandsfirmaet Køkkentjansen er i lejede lokaler med stort køkken på Kalundborgvej 34, og Tina Jørgensen bor med kæresten og tre børn på den samme matrikel i et stykke tid endnu.

- Vi er ved at renovere et hus i Svebølle, som vi glæder os til at flytte ind i, fortæller Tina Jørgensen, som ikke har en maduddannelse bag sig. Men hun kan lide at lave mad, især god, gammeldags mormormad. Helt som hun som barn i Karise oplevede sin mor lave den.

- Når jeg er klar med dagens produktion, kører jeg ud til mine kunder med maden ved frokosttid. Hvis nogen ønsker det, kan de også få leveret rugbrødsmadder, som kan spises om aftenen, fortæller Tina Jørgensen, der også leverer lagkager.

Køkkentjansen leverer mad alle dage undtagen søndag. Lørdag vil der også være mulighed for at kunne få noget mad til om søndagen, som man kan varme i microbølgeovn.

Køkkentjansens indehaver har tidligere overvejet at ansætte en chauffør til udbringningen, men det ville betyde, at hun mistede den nære kontakt til kunderne.

- Jeg er glad for at hilse på og få respons fra kunderne og forslag til middagsretter, fortæller Tina Jørgensen og nævner, at kundernes favoritter blandt andet er farsretter, fiskefrikadeller, skinke og flødekartofler, og forleden fik hun en opfordring om at lave æbleflæsk. Det er også altid bedst, når der er sovs og kartofler til, fastslår Tina Jørgensen.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/301/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten