8. maj 2021
Er man fattig og ramt af diabetes, så er der sjældent råd til smarte injektionspenne med insulin. I stedet opsøger mange lægen for at få sin medicin. Det vil iværksættervirksomheden GO-Pen fra Ålsgårde ændre på. Foto: WHO / Andrew Esiebo
Er man fattig og ramt af diabetes, så er der sjældent råd til smarte injektionspenne med insulin. I stedet opsøger mange lægen for at få sin medicin. Det vil iværksættervirksomheden GO-Pen fra Ålsgårde ændre på. Foto: WHO / Andrew Esiebo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Målet er at sikre billig og sikker insulin til verdens fattigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målet er at sikre billig og sikker insulin til verdens fattigste
Erhverv - 26. august 2020 kl. 10:58
Af Marianne Due

Det er ikke rimeligt, at verdens allerfattigste diabetes-ramte mennesker ikke har let og billig adgang til en sikker og moderne insulin-pen. Indignationen er tydelig, når direktør Ole K. Nielsen fortæller om ideen bag GO-Pen ApS.

arrow Læs også: Iværksættere bag undervandskamera vinder 500.000 kroner

Han har selv set fattigdommens konsekvenser, da han i mange år arbejdede som global ansvarlig for sustainability udsendt for Novo Nordisk og sammen med en gammel soldaterkammerat Michael E. Hansen, der har 29 patenter indenfor insulin- penne, blev ideen til GO-Pen udviklet. Det er den ide, der nu får et ekstra skub, som en del af Danish Tech Challenge-programmet.

FAKTA
 • GO-Pen ApS
 • Adresse i Ålsgårde
 • Stiftet i 2019
 • Produkt: Billig, tilgængelig og klimavenlig insulin-pen
 • Innovation med fokus på FNs verdensmål om sundhed, bæredygtighed og klima
 • Hjemmeside: www-go-pen.com
 • Stiftere: Ole K. Nielsen og Michael E. Hansen
 • Har to gange modtaget tilskud fra Innovationsfonden og har også fået den første kapitaludvidelse med en angel investor.

GO-Pen er udvalgt sammen med 19 andre startups til programmet og konkurrencen, der kan ende med en pris på 500.000 kroner men først venter fire måneders arbejde med at udvikle forretningsideen.

- Det er et vigtigt klap på skulderen for en startupvirksomhed som os. Vi har selv årtiers erfaringer indenfor medicinindustrien, men nu bliver vi koble sammen med mennesker, der har alverdens andre kompetencer i forhold til det at drive virksomhed. Vi får adgang til de bedste advokater, revisorer, forretningsudviklere og andre, som man slet ikke har råd til at opsøge, når man er en startup, sige Ole K. Nielsen.

Må opsøge lægen

Hvis man hører til de 13-14 millioner fattige mennesker, som også har diabetes, så er det sjældent, at man har adgang til en injektionspen, sådan som det er almindeligt i for eksempel Danmark. I stedet er man henvist til at tage en indsprøjtning hver morgen og hver aften, og ofte er man nødt til at opsøge en læge eller et hospital for at få hjælp til at få den rigtige dosis. Det er dyrt og tidskrævende, og de mange plastiksprøjter, denne daglige behandling efterlader, er også en belastning for miljøet, men hvis så mange mennesker har behov for en let og sikker løsning, hvorfor er denne ikke udviklet noget før?

- Innovationsmæssigt har de største medicinalfirmaer lagt deres patent- og innovationsarbejde der hvor de kunne producere i storskala. Det giver plads til virksomheder som vores, som fokuserer mere på denne vigtige niche i markedet, som vi her taler om, siger Ole K. Nielsen.

FN's verdensmål

Fokus på FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling betyder dog, at flere og flere virksomheder udvikler deres produkter, så de også lever op til verdensmålene, men for GO-Pen er verdensmål nummer 3: Sundhed og trivsel hele meningen med virksomheden.

- Flere og flere investorer leder efter sunde projekter, der ikke kun leverer økonomisk men også i forhold til verdensmålene, og det synes vi, GoPen lever op til, siger Ole K. Nielsen og tilføjer:

- Vi vil lave innovation for dem, der lever i bunden af pyramiden, men der er lang vej endnu, inden produktet er færdigt.

Ole K. Nielsen glæder sig dog over, at GO-Pen har fået etableret et samarbejde med den engelske afdeling af Læger uden Grænser, hvilket er unikt.

Danish Tech Challenge åbner den 31. august og konkurrencen afgøres i januar.

arrow Gamle venner fik en god ide og vandt
28. januar 2021 kl. 19:23 Opdateret: kl. 17:38
arrow SwimCam vinder Danish Tech Challenge
28. januar 2021 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:36
arrow 20 iværksætterfirmaer kæmper om en halv million kroner
26. august 2020 kl. 10:54 Opdateret: kl. 11:32

 • ErhvervSjælland

  ErhvervSjælland

 • Erhverv Nordsjælland

  Erhverv Nordsjælland
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?