23. august 2019
Ronny B. Vossen så gerne, at alle unge fik en værnepligtuddannelse, fordi den er med til at forme dem som ansvarsbevidste borgere.
gallery icon

Se billedserie

Ronny B. Vossen så gerne, at alle unge fik en værnepligtuddannelse, fordi den er med til at forme dem som ansvarsbevidste borgere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leder med mudder på støvlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder med mudder på støvlerne
Erhverv - 21. februar 2019 kl. 05:51
Af Tekst og foto: Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bliv uddannet leder på kun to år. Hvis du har en gymnasial uddannelse, så søg ind til Forsvaret og tag en uddannelse som løjtnant. Så får du både en teoretisk og en praktisk erfaring, som du kan tage med dig i det private erhvervsliv.

Sådan lyder rådet fra en mand, der selv har taget turen. Ronny B. Vossen er 34 år og ansat i Forsvaret med rang af premiereløjtnant. Han kom oprindeligt fra en civil stilling efter at være blevet kandidat i virksomhedskommunikation på Syddansk Universitet, men blev fristet af flere kolleger til at tage løjtnantuddannelsen.

- Kollegerne med den militære baggrund havde altid styr på deres ting. De var effektive og gode til at holde sammen på teamet og skabe stemning, siger Ronny.

Det blev starten på en udviklingsrejse for ham selv personligt og fagligt. Efter et år på skolebænken var han uddannet sergent, og et år senere havde han rang af løjtnant. Det foregår i dag i henholdsvis Varde og Slagelse.

- Efter det første år kommer du ud at arbejde som delingsfører. Det er mødet med egne folk, der gør forskellen. Her finder du ud af, at mennesker er forskellige og utilregnelige, og det er din opgave at få holdet til at fungere sammen, siger Ronny, der i dag har titel af premierløjtnant og senere kan avancere til kaptajn.

Det er ude i felten - i kulde, regn og med mudder på støvlerne - at lederen formes.

- I en privat virksomhed kræver det rigtig mange års erfaring, før du får et tilsvarende ansvar. Men i Forsvaret vokser du hurtigt i takt med opgaven. Hvis det stod til mig, skulle alle unge igennem en værnepligtuddannelse, fordi den er med til at forme dig fagligt og menneskeligt, siger Ronny.

Hærens Sergentskole i Varde optager cirka 30 elever én gang om året. Både Søværnet og Flyvevåbnet har planer om at oprette en tilsvarende uddannelse.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten