21. januar 2019
Gigalaseren fra PowerMedic bruges til behandling af større områder på kroppen. Indehaver og direktør Arne Grinsted viser her apparatet med det ultraviolette laserlys, som virksomheden udviklede for en halv snes år siden. Fotos: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Gigalaseren fra PowerMedic bruges til behandling af større områder på kroppen. Indehaver og direktør Arne Grinsted viser her apparatet med det ultraviolette laserlys, som virksomheden udviklede for en halv snes år siden. Fotos: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Laserlys hjælper mennesker og dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Laserlys hjælper mennesker og dyr
Erhverv - 13. februar 2018 kl. 07:00
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Da jeg begyndte for 36 år siden, var det vildt alternativt, nærmest woodoo. Det har været en lang, sej kamp, siger Arne Grinsted, der driver PowerMedic ApS.

Men flere typer af behandlere har taget laserterapi til sig. Virksomheden i Holbæk udvikler, producerer og sælger udstyr til behandlingen med laserlys. Det hjælper med en hurtigere helingsproces ved en række skader.

- For cirka 20 år siden begyndte fysioterapeuterne at tage behandlingen til sig. I starten var de meget skeptiske, men i dag har de taget behandlingen fuldt ud til sig. Og der bliver undervist i det på den halve snes fysioterapeutskoler, der er i Danmark, fortæller Arne Grinsted.

Også på sygehusenes afsnit for genoptræning, hvor der er fysioterapeuter ansat, er laserterapien begyndt at komme ind.

- Da en fysioterapeut for seks år siden blev tilbudt et job på Herlev Sygehus, stillede han som betingelse, at afdelingen anskaffede en laser fra os, og det blev opfyldt, siger Arne Grinsted.

PowerMedic producerer en række forskellige, håndholdte lasere, som også var dét, det hele begyndte med. Laserne bruges til behandling af muskel- og ledskader, akutte skader, overlastningsskader, et blåt øje eller lignende.

- Laserne er konstrueret, så de ikke er farlige for øjnene. De laserpointere, som nogle bruger til at blænde piloter og bilister med, er med helt tynde, parallelle stråler. Vi har i vores lasere indbygget en optik, så lyset spredes og derfor er ufarligt, forklarer Arne Grinsted.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/304/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten