25. november 2020
Black Friday bliver formentlig en kende anderledes i år på grund af coronarestriktioner. Virksomhederne opfordres de næste måneder blandt andet til at undgå kø- og slagtilbud, som kun gælder en time eller en dag.
Black Friday bliver formentlig en kende anderledes i år på grund af coronarestriktioner. Virksomhederne opfordres de næste måneder blandt andet til at undgå kø- og slagtilbud, som kun gælder en time eller en dag.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Længere byttefrister skal modvirke coronasmitte i julehandlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Længere byttefrister skal modvirke coronasmitte i julehandlen

For at undgå smitte under Black Friday og julehandlen opfordres virksomhederne til at forlænge byttefristerne.

Opdateret 11. november 2020 kl. 14:08
Erhverv - 11. november 2020 kl. 12:47
Af Ritzau

Regeringen opfordrer virksomheder til at forlænge byttefristen på deres varer og holde længere åbent i butikkerne den kommende tid.

Det skriver Erhvervsministeriet på sin hjemmeside.

Opfordringerne er et forsøg på at undgå situationer i forbindelse med de næste måneders mange store handelsdage, som skaber øget risiko for smitte med coronavirus.

- De kommende måneder er utroligt vigtige for mange i detailhandlen, for det er nogle af de dage, hvor der bliver handlet allermest.

- Men det skal ske på en ansvarlig måde, for vi står i en situation lige nu, hvor smittetallene stiger, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

Opfordringerne er en del af i alt ni råd til detailhandlen, som regeringen onsdag præsenterer i samarbejde med erhvervslivets organisationer.

Den første store handelsdag i den kommende tid er Black Friday. Den falder i slutningen af november.

Detailhandlen opfordres til at forlænge byttefrisen til eksempelvis slut januar. På den måde undgår man trængsel i dagene efter jul, hvor mange danskere har fri.

Herudover opfordres butikkerne blandt andet til at undgå sociale tema- og juleaktiviteter, som får mange til at stimle sammen.

Danskerne får også tre opfordringer med fra regeringen.

Det anbefales blandt andet, at man udnytter butikkernes fulde åbningstid. Det gør man bedst ved at handle uden for de travle dage og tidspunkter.

Opfordringerne skal medvirke til at holde coronasmitten nede. Udvikler smitten sig yderligere, kan der nemlig komme nye restriktioner, skriver Erhvervsministeriet.

Derfor håber erhvervsministeren, at alle vil leve op til retningslinjerne.

- Det er vigtigt, så vi kan holde så meget af dansk erhvervsliv i gang på en forsvarlig måde, og så både kunder og medarbejdere kan føle sig trygge, når der skal handles nedsat elektronikudstyr eller juleand, siger Simon Kollerup.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?