18. januar 2019
Der er stor søgning til IT-Universitets kode-arrangementer for kvinder.  Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix
Der er stor søgning til IT-Universitets kode-arrangementer for kvinder. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinder vil kode, hvis de kan gøre en forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder vil kode, hvis de kan gøre en forskel
Erhverv - 20. april 2018 kl. 15:30
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forskellige medarbejdere giver bedre innovation. Sådan lyder det fra it-virksomhederne, og blandt andet derfor arbejdes der med at få flere kvinder til at søge ind på de it-uddannelser, der ellers har tiltrukket unge mænd. IT-Universitet i København har med treårig pulje på 2,8 millioner kroner i projektstøtte fra Villum Fonden lagt en ny kommunikationsstrategi, der allerede giver resultater. Fra 2016 til 2017 steg antallet af kvindelige ansøgere fra 12 til 22 procent.

- Vi lavede en bred interessentundersøgelse, hvor vi blandt andet spurgte gymnasielærere og gymnasieelever, hvad der skulle til for at få flere kvinder til at søge ind på for eksempel vores bacheloruddannelse i softwareudvikling, og den undersøgelse pegede på fire vigtige områder, fortæller Camilla Rosengaard, der kommunikationschef på IT-Universitet og projektleder for »From niche to mainstream: Increasing diversity in Computer Science«.

- De kvindelige ansøgere ville vide, hvad softwareudvikling egentlig består af, så det skulle vi forklare bedre. Mange havde en forventning om, at de skulle kunne kode i forvejen, men det skal de ikke. Det lærer vi dem. De ville vide, om de passer ind på studiet og i studiemiljøet, så vi har arbejdet med at invitere dem ind på universitetet for at vise studiemiljøet frem. Og så vil kvinderne vide, hvad de kan bruge uddannelsen til, eller hvor de kan gøre en forskel i verden, fortsætter Camilla Rosengaard.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten