15. november 2018
Carsten Nielsen ser særligt frem til, at udvidelsen giver slagteriet en ny skærestue. - Så slipper medarbejderne for at slæbe kødet selv, inden det skal skæres ud. Der kommer transportbånd, så vi undgår de tunge og ensartede løft. Når det bliver lettere, kan vi også producere flere kilo, forklarer han.  Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Carsten Nielsen ser særligt frem til, at udvidelsen giver slagteriet en ny skærestue. - Så slipper medarbejderne for at slæbe kødet selv, inden det skal skæres ud. Der kommer transportbånd, så vi undgår de tunge og ensartede løft. Når det bliver lettere, kan vi også producere flere kilo, forklarer han. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kreaturslagteri klar til kæmpe udvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kreaturslagteri klar til kæmpe udvidelse
Opdateret 09. februar 2018 kl. 10:05
Erhverv - 09. februar 2018 kl. 07:19
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I slutningen af marts rykker håndværkerne ind på Mogens Nielsen Kreaturslagteri i Herlufmagle ved Næstved. Her skal de i gang med en større udvidelse af det gamle slagteri - Sjællands eneste af sin slags - som har holdt til i byen siden 1914.

arrow Læs også: På restaurant: Kød skal der til

- Vi har i dag omkring 2600 kvadratmeter, og vi skal have 1200 ekstra. Der er mange ting, vi mangler plads til, så vi skal have en ny skærestue, samt nye fryse-, køle- og lagerrum, forklarer Carsten Nielsen, der overtog forretningen fra sin far i december 2016.

Det var Carsten Nielsens oldefar, som startede slagteriet, og oldebarnet er dermed fjerde generation.

Planerne om en udvidelse har været i støbeskeen længe, og efter et par særdeles gode regnskabsår kaster man sig nu ud i projektet.

- Jeg vil tro, at 2016 var det bedste år nogensinde i mine forældres historie. 2017 var næsten det samme, men der investerede vi også en del. Nu håber jeg, at byggeriet kan holdes på syv millioner kroner, mens indmaden nok løber op i det samme, lyder det fra Carsten Nielsen, som fortæller, at man regner med at være færdige med udvidelsen midt i august.

- Vi har i dag lidt over 30 medarbejdere. Når vi får mere plads, skulle vi gerne få brug for yderligere seks til ti nye.

Og det er ikke sikkert, at det slutter her.

- Jeg kunne godt forestille mig, at det ikke er den sidste udbygning. Min ambition er at drive virksomheden i min fars ånd i de 20-25 år, jeg har tilbage. Jeg vil gerne fremtidssikre virksomheden, som skal være en god arbejdsplads, siger den 46-årige slagter.

Han glæder sig over, at det danske marked er »stærkere end nogensinde«.

- Mange restauranter ved, hvad de vil have. Den nye generation af forbrugere er også mere bevidste. De vil have et godt brand. Derfor lancerer vi i år salgsselskabet Suså Kød.

Det er ikke kun det danske marked, som står stærkt.

- Sverige er blevet et rigtigt spændende marked. Vi startede der for to år siden og har store forventninger til fremtiden. Vi eksporterer omkring en tredjedel af vores kød, og det er også til lande som Tyskland, Holland og Italien, fortæller Carsten Nielsen.

Mogens Nielsen Kreaturslagteri slagter i gennemsnit 420 dyr om ugen.

arrow Slagteren er død
04. maj 2017 kl. 06:28 Opdateret: kl. 17:18

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten