18. januar 2019
Christians Have Plejecenter i Solrød, der er ved at blive udbygget, drives dels af kommunen, dels af en privat aktør. Foto: Jesper From
Christians Have Plejecenter i Solrød, der er ved at blive udbygget, drives dels af kommunen, dels af en privat aktør. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunernes udbud udvikler sig som små hop på stedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunernes udbud udvikler sig som små hop på stedet
Erhverv - 10. maj 2018 kl. 05:50
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Opgaver som plejecentre, hjemmepleje og dagrenovation er opgaver, som kommuner ofte udliciterer. Men der er stor forskel på, i hvor høj grad kommunerne benytter sig af at konkurrenceudsætte de egnede opgaver.

Nye tal fra Danmarks Statistik, som er baseret på kommunernes regnskabstal fra 2017, viser, at de sjællandske kommuner ligger i et spænd mellem knap 25 og knap 35 procent udlicitering.

- Vi ser en meget stor spredning på landsplan, og det gør vi også på Sjælland. Men vi har da set, at kommuner som Solrød, Greve og Holbæk har været åbne for at arbejde med private leverandører i mange år, siger branchedirektør Jakob Scharff, DI.

Set historisk har der været en gradvis udvikling i kommunerne, men det generelle billede imponerer ham ikke.

- Det er som små hop på stedet. Det går for langsomt.

20 kommuner i Danmark konkurrenceudsætter mere end 30 procent af de egnede opgaver ifølge Danmarks Statistik. Syv af de kommuner ligger i Region Sjælland. Det er: Solrød, Stevns, Greve, Holbæk, Odsherred, Køge og Ringsted. I den anden ende ligger Roskilde, der i 2017 er faldet til under 25 procent. Og ifølge formanden for erhvervsudvalget i Roskilde Kommune, Lars Lindskov (K), der også har virksomheden Lindskov Communication, kravler kommunen næppe opad.

- Der er ikke politisk flertal for at gøre mere, end vi gør allerede. Socialdemokratiet er ikke interesseret i, at private virksomheder løser flere offentlige opgaver. Men kommunen kunne tjene 60-70 millioner kroner, hvis man gjorde det, siger Lars Lindskov.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland og se, hvilken placering din kommune har i feltet http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/315/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten