22. oktober 2018
Pia og Lasse Trolddal Nielsen synes, Jyderups præstegård skal bevares for byen og ikke ende som liebhaverbolig. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Pia og Lasse Trolddal Nielsen synes, Jyderups præstegård skal bevares for byen og ikke ende som liebhaverbolig. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom til buffet i præstens kontor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom til buffet i præstens kontor
Erhverv - 18. november 2017 kl. 09:00
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med skæve længer, stråtag og bindingsværk oser den gamle præstegård i Jyderup af historie. Mange har haft svære samtaler med præsten i hans kontor eller kedet sig i konfirmandstuen. I dag kan man komme til buffet i præstens kontor og feste i konfirmandstuen.

Manden bag præstegårdens forvandling er Lasse Trolddal Nielsen, søn af Jyderups forrige præst Søren Trolddal Nielsen og indehaver af firmaet Gastrorama.

Menighedsrådet og byen har fra start støttet hans idé om at købe og ændre sit barndomshjem til det gastronomiske center Jyderup Præstegård.

I første omgang har de tidligere lærere Lasse og Pia Trolddal Nielsen lejet præstegården af menighedsrådet frem til juni 2018 og skrevet betinget købsaftale. Et køb afhang af den lokalplan, der giver mulighed for restaurant, hotel, forsamlingshus, detailhandel og bolig.

Den er nu vedtaget i byrådet, og parret kan arbejde videre på drømmen om at indrette en del af præstegården til bolig til sig selv og deres fire børn.

- Længerne er dårlig vedligeholdt, men byggesagkyndige har erklæret dem sunde og gode. Vi vil indrette køkken og selskabslokale i den ene længe med plads til flere end de 35 gæster, vi kan have i konfirmandstuen, bemærker han.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/297/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten