2. juni 2020
Det er hårdt, men også afstressende arbejde at skabe »stearinlys« ud af paraffin. Det mener Karina og Peter Madsen fra Lisette Lys på Stevns. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Det er hårdt, men også afstressende arbejde at skabe »stearinlys« ud af paraffin. Det mener Karina og Peter Madsen fra Lisette Lys på Stevns. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karina og Peter har set lyset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karina og Peter har set lyset
Erhverv - 13. december 2018 kl. 06:18
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karina og Peter Madsen har haft et travlt år, efter de i sommeren 2017 pludselig fik muligheden for at købe og overtage Lisette Lys, som dengang havde udgangspunkt i Ølstykke.

- Jeg kom til at tale med en arbejdskollega, der fortalte, at lysstøberiet var til salg. Og pludselig kunne jeg mærke, at jeg blev varm på idéen, og da jeg kom hjem og fortalte om det til Karina, så var der pludselig ikke langt fra tanke til handling.

Da banken så også sagde ja med det samme, så tænkte vi begge to, at vi nok havde fat i noget af det rigtige, forklarer Peter Madsen, da vi besøger ham og Karina på hjemadressen på Hærvejen helt ud til Stevns Klint.

Og med en placering lige op til Fyrvej, der fører op til Stevns Fyr samt en afstand på cirka to kilometer fra Højerup, så kommer der rigtig mange turister forbi hvert år. Derfor har parret, ud over en netbutik, indrettet en fin, lille lysbutik i forbindelse selve støberiet.

Det hele er bygget i det, der engang var en lade til den ejendom, hvor Karina og Peter Madsen bor sammen med deres yngste søn - den ældste er netop startet på efterskole.

23. juni 2017 overtog de Lisette Lys, hvorefter de straks gik i gang med ombygningen, så de kunne åbne for salg 14. oktober sidste år.

- På det tidspunkt skulle vi først til at lære at lave lys. De første forsøg på at lave bloklys lykkedes slet ikke. Men heldigvis kan man altid smelte den paraffin, vores stearinlys er lavet af, om, så det er kun vægen og arbejdstiden, man mister. Men jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt sagde til Peter: Hvis ikke det lykkedes nu, så er det ikke det her, vi skal, siger Karina Madsen.

Heldigvis lykkedes det, og langsomt men sikkert fik de håndelaget for at støbe og dyppe lys.

- Det er en fantastisk afstressende proces, siger Peter Madsen, der stadig har et fuldtidsarbejde ved siden af.

Han er fabrikschef hos Colas i Køge, mens Karina er ansat på Østsjællands Museum.

Lisette Lys har fået en rigtig god start på Stevns, siden de åbnede for salg sidste år i oktober. Det er snart jul, og det er højsæson for stearinlys, så det er nu, mens »paraffinen er varm«, at de skal sælge deres fremstillede produkter.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?