21. februar 2019
Karin Sloth har sammen med sin mand, Thomas, gården Snoremark ude ved Gundsølille, hvor hun laver mjød. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Karin Sloth har sammen med sin mand, Thomas, gården Snoremark ude ved Gundsølille, hvor hun laver mjød. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karin blev mester i mjød ved et tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karin blev mester i mjød ved et tilfælde
Erhverv - 26. maj 2018 kl. 09:30
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karin Sloth og hendes mand Thomas Bredholt har boet på gården Snoremark i Gundsølille ved Roskilde fjord i snart 17 år. De købte gården, sammen med Karins datter og svigersøn, men endte med at overtage det hele. Derfor stod de pludselig tilbage med en masse jord.

arrow Læs også: Karins æblegløgg er i semifinalen

- Jeg har altid været meget glad for cider. Alle træerne er cidersorter og er perfekte til at lave cider. Thomas, min mand, er biavler og spurgte, om jeg ikke skulle prøve at lave mjød af hans honning, fordi han havde for meget i overskud. Mjød er betegnelsen for vin, hvor du bruger honning som basis til at gære. Når du har bier, så øger du udbyttet med 15-20 procent, siger Karin Sloth, brygmester og en af ejerne af Snoremark.

Det blev begyndelsen for mjødbrygningen. På den måde kunne parret få noget ud af alt det overskydende honning og æblerne.

- Derfra begyndte jeg at lave mjød, og kort tid efter blev jeg danmarksmester i mjødbrygning. Det hele skete meget tilfældigt. Folk var meget begejstret, og så blev jeg jo nødt til at fortsætte, siger hun.

Karin Sloth og hendes mand investerede i udstyr og byggede et bryggeri op.

Der skulle ikke mange forsøg til, at Karin Sloth ramte plet første gang, da hun skulle lave sin første mjød. Faktisk skulle der ingen til.

- Jeg har været heldig med at ramme så rigtigt første gang. Jeg bruger min smag, duft og fornemmelse på, hvilke frugter som kan skabe en god blanding med honning og æbler. Det ikke noget, man bare googler sig til. Derfor siger jeg også nogle gange, at det er æblemjøden, der har valgt mig og ikke omvendt, siger hun.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/317/ hvor der er tema om Roskilde

arrow Mjødens Dag - en fest for vikingernes vin
14. september 2018 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:48
arrow Frugtplantager er ikke forsikret mod brand
28. juli 2018 kl. 06:14 Opdateret: kl. 18:01

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten