30. maj 2020
Værktøjet bliver stort. Tømrerelev Daniel Martin fra EUC Sjælland praktikcenter i Haslev arbejder her på skaftet til en hammer. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Værktøjet bliver stort. Tømrerelev Daniel Martin fra EUC Sjælland praktikcenter i Haslev arbejder her på skaftet til en hammer. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpeværktøj og nedtællingsur skal gøre DM i Skills synlig i værtsbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpeværktøj og nedtællingsur skal gøre DM i Skills synlig i værtsbyen
Erhverv - 02. februar 2019 kl. 21:45
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DM i Skills skal være synlig for den brede offentlighed. Derfor vil der være nedtællingsur ved Banegårdspladsen og kæmpeværktøj, som i samarbejde med Næstved Park & Vej placeres i rundkørsler og ved indfaldsveje i kommunen.

arrow Læs også: Succesfuld og kræsen Skills-mama skal videre

Det forventes, at omkring 50.000 vil besøge konkurrencen i løbet af tre dage, og ingen skal være i tvivl om, at Næstved som den første by i Region Sjælland er vært DM i Skills i 2019. Det fortæller Pia Skotte, der er ansat som koordinator med ansvar for blandt andet udsmykning.

- En gang i mellem, når vi siger DM i Skills, så kan vi se på folk, at de ikke ved, hvad det er. Vi prøver at gøre os bemærket, og vi fortæller gerne vidt og bredt og hele tiden, siger Pia Skotte.

Skolepraktikanter fra EUC Sjælland er i fuld gang med at fremstille de kæmpeværktøjer, som skal placeres otte forskellige steder i kommunen: I seks rundkørsler samt to andre steder ved indfaldsveje til byen.

Der vil være værktøjer, som repræsenterer forskellige fag. Den endelige placering er endnu ikke på plads, men planen er, at værktøjerne skal sættes op senest den 15. marts.

- Det er en meget god måde at signalere, at der sker noget. Det skal have en vis volumen. Man gjorde det ved VM i håndbold, hvor der blev sat håndboldmål i rundkørslerne. Nu forsøger vi med værktøj, fastslår Pia Skotte.

Det satellitstyrede ur tæller ned fra 30 dage før, DM i Skills går i luften den 4. april. Det viser dage, timer, minutter og sekunder og placeres på Banegårdspladsen, hvor mange mennesker kommer forbi. Uret monteres på »Kurt«, som er et lokomotiv, lærere på EUC Sjælland har produceret til en anden lejlighed. Det er Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen (S), der sætter nedtællingen i gang. Det sker mandag den 4. marts klokken 8 på Banegårdspladsen i Næstved. Der bliver sat to telte op, hvor bagere fra ZBC og smede fra EUC Sjælland laver forskellige ting og viser deres fag frem. Der vil være gratis morgenmad fra klokken 7.

arrow 51.000 tog til Skills-fest: Nu venter oprydningen
09. april 2019 kl. 07:41 Opdateret: kl. 16:20
arrow Så er det ovre: DM i Skills pakker ned
06. april 2019 kl. 16:39 Opdateret: kl. 16:39
arrow Nedtællingen er i gang - kun en måned til Skills
04. marts 2019 kl. 08:58 Opdateret: kl. 08:58

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?