12. december 2017
Jørgen Stenberg er administrerende direktør i Hans Følsgaard A/S, der her i september har offentliggjort et årsresultat på godt 35 millioner kroner. Det er 20 procent mere end sidste år. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Jørgen Stenberg er administrerende direktør i Hans Følsgaard A/S, der her i september har offentliggjort et årsresultat på godt 35 millioner kroner. Det er 20 procent mere end sidste år. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jordnær direktør sætter strøm til visionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jordnær direktør sætter strøm til visionerne
Erhverv - 22. september 2017 kl. 06:00
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Iført jeans, sneakers og strik. Direktøren kommer gående målrettet gennem det lyse, højloftede kontormiljø. Han har lige fejret 40-års jubilæum i Køge-virksomheden Hans Følsgaard A/S, som han kender som sin egen bukselomme. Og han kender medarbejderne - og deres familier. Han har ansat de fleste af dem på sin rejse i virksomheden.

- Jeg har været på en rejse, hvor vi gik fra at levere komponenter til at levere totalløsninger. Men det hele handler i bund og grund om at finde de rette mennesker, og hos os er det medarbejdere, der både har stærke tekniske kompetencer og gode salsgener. Enten-eller fungerer ikke i vores regi, siger Jørgen Stenberg, der selv er uddannet elektriker og stærkstrømsingeniør - og også har haft salgsdirektørkasketten i en årrække.

Handels- og rådgivningsvirksomheden Hans Følsgaard, eller HF, som Jørgen Stenberg siger, har 95 år på bagen og har ikke overraskende flere ben at stå på. Det er ikke tilfældigt, men en del af Jørgen Stenbergs læring.

- Vi klarede os igennem finanskrisen. Vi skyldte ikke noget, da den indtraf, og vi undgik at afskedige mere end 5-6 procent af medarbejderne. Men krisen viste også, at det kan være en fordel at have flere ben at stå på. Og den strategi følger vi fortsat, men områderne er ikke helt statiske, forklarer den landbofødte direktør, der i ni år var hovedaktionær i det holdingselskab, der sad på 70 procent af aktierne.

- Der kan komme en krise igen, og derfor er det vigtigt, at vi står solidt.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland gratis på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/291/