24. januar 2021
Snorre Frid-Nielsen bruger mange timer ved computeren på Roskilde Universitet, mens han knokler på med at udvikle individuelt tilpassede jobanbefalinger.
gallery icon

Se billedserie

Snorre Frid-Nielsen bruger mange timer ved computeren på Roskilde Universitet, mens han knokler på med at udvikle individuelt tilpassede jobanbefalinger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jobsøgende skal hjælpes med blød nudging

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobsøgende skal hjælpes med blød nudging
Erhverv - 04. april 2019 kl. 06:01
Af Tekst og foto: Anders Spanggaard

I sin forskning tager ph.d.-studerende Snorre Frid-Nielsen udgangspunkt i menneskets irrationelle natur. Det hjælper ikke altid at give os med pisken - i stedet skal der blød nudging til.

- Der er en antagelse om, at mennesker er rationelle og selvreflekterende. Men mennesker er faktisk begrænsede i deres rationalitet. Vi har for eksempel en nutidsbias, der kan betyde, at vi prioriterer at se fjernsyn i stedet for at skrive en jobansøgning, fordi det gavner os her og nu. Derfor skaber en kortere dagpengeperiode heller ikke nødvendigvis motivation til at søge jobs, når konsekvenserne for en utilstrækkelig jobsøgning først kommer langt ude i fremtiden. Ny forskning viser, at personliggjorte informationer kan gøre jobsøgningsprocessen mere overskuelig, fortæller Snorre Frid-Nielsen.

Han forsker i at udvikle løsninger for jobsøgende borgere, så løsningerne er i større overensstemmelse med borgernes individuelle behov. Snorre Frid-Nielsen arbejder med det, han kalder »recommender systems«, som man blandt andet kender fra streamingtjenester som Netflix og Spotify, hvor systemerne anbefaler film eller musik, som passer til den enkelte brugers adfærd og behov.

På samme måde vil Snorre Frid-Nielsen udvikle løsninger, hvor der bliver genereret personligtgjorte og opdaterede anbefalinger til relevante stillinger og brancher på baggrund af borgere, som ligner hinanden i deres arbejdshistorik, uddannelse og alder. Adfærdsteori bidrager til arbejdet med en mere realistisk forståelse af menneskelig handling, hvilket gør det nemmere at understøtte den måde, individer træffer beslutninger.

- Det hjælper at give folk personliggjorte informationer. Det er en blød form for nudging, hvor man giver folk et kærligt skub i den rigtige retning. Jeg forestiller mig, at der kan udarbejdes en top 10 over relevante job for den enkelte jobsøger. Det vil være en stor hjælp for den enkelte jobsøger samt jobcentre og A-kasser, mener Snorre Frid-Nielsen.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?