24. januar 2019
Iværksætterhuset Spor 3 har kun et halvt år på bagen, men sprudler allerede af virkelyst og er fyldt op. Claus Langer (tv.) og Kristian Emborg (th.) står bag - de er medstiftere af Olivia Danmark, som de solgte for to år siden. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Iværksætterhuset Spor 3 har kun et halvt år på bagen, men sprudler allerede af virkelyst og er fyldt op. Claus Langer (tv.) og Kristian Emborg (th.) står bag - de er medstiftere af Olivia Danmark, som de solgte for to år siden. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iværksættere udruges i Spor 3

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksættere udruges i Spor 3
Erhverv - 13. januar 2018 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Agnete Vistar
Engang var her kornlager. Siden blev det til en kommunal SFO. Og i dag er den store, hvide bygning lige ved Lejre Station blevet et iværksætterhus, som der allerede står gny om efter blot et halvt års levetid.

Spor 3 kaldes denne rugekasse for iværksættere, og huset er allerede helt booket op og fyldt med iværksættere og små virksomheder. Og der er en særlig atmosfære over huset - det har sine kroge og skæve vinkler; her er sjovt at være, og samvær på tværs af kontorer og arbejdspladser er præget af noget easy-going og krydsbestøvende: kreative ideer og et sprudlende, uformelt vækstmiljø.

Her er også morgencafé, hvor 25-30 togpendlere kommer ind hver morgen og får en kop kaffe. De er medlem af kaffeklubben. De krydser af og skænker selv kaffen.

Huset var under kommunalvalget scene for et valgmøde med erhverv i Lejre som tema og fik desuden besøg af politikerne Brian Mikkelsen og Uffe Elbæk. Spor 3 er også blevet ramme for foredrag og andre kulturelle arrangementer.

Bag iværksætterhuset står to erfarne iværksættere, Kristian Emborg og Claus Langer. De var tidligere to ud af tre medejere i firmaet Handicaphjælp Danmark, som de skabte i 2004. Firmaet skiftede senere navn til Olivia Danmark, og de solgte det i to omgange - 60 procent i 2012 og resten i 2015. På det tidspunkt var 800 medarbejdere på lønningslisten, heraf ca. 350 på fuldtid.

- Det genererede et økonomisk råderum, så vi kunne give os i kast med Spor 3, fortæller Kristian Emborg.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/301/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten