1. december 2020
Coronet Cake Compagny A/S ligger lidt udenfor Viby. Virksomheden er i fuld gang med at blive moderniseret. Samtidig er der blandt andet sat fokus på åbenhed overfor medarbejderne og arbejdsglæde.
gallery icon

Se billedserie

Coronet Cake Compagny A/S ligger lidt udenfor Viby. Virksomheden er i fuld gang med at blive moderniseret. Samtidig er der blandt andet sat fokus på åbenhed overfor medarbejderne og arbejdsglæde.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen corona-krise: Omsætningen stiger på kagefabrikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen corona-krise: Omsætningen stiger på kagefabrikken
Opdateret 22. maj 2020 kl. 12:29
Erhverv - 21. maj 2020 kl. 12:29
Af Britt Nielsen Foto: Kenn Thomsen

Lange rækker af små runde dejklumper kører afsted på båndet. De forsvinder ind i en maskine og kommer ud som de lækre kammerjunker i den anden ende af produktionslinjen.

arrow Læs også: Fotoserie: Jytte slutter et langt kageliv af med en medalje

ona- Vi har fået plads til flere maskiner i hallen. Det giver større fleksibilitet, og vi kan hurtigere omstille produktionen til eksempelvis andre typer småkager, fortæller administrerende direktør for Coronet Cake Company A/S, Anders Svingfors Olesen.

Coronet er et navn, som forbrugerne ikke møder i butikkerne, Kagefabrikken laver nemlig kager, knækbrød og æbleskiver for kundernes egne varenavne, de såkaldte private labels.

Lidt udenfor Viby midt mellem markerne ligger fabrikken. For godt tre år siden blev den familieejede virksomhed solgt til Givesco Bakery A/S.

Givesco Bakery A/S er også en familievirksomhed. Koncernen har hjemsted i Give mellem Herning og Vejle og ejer gennem en række datterselskaber og associerede virksomheder blandt andet Carlettis chokoladeprodukter, OK Snacks, Cake House og Dan Cake.

I forbindelse med salget nævnte tidligere direktør, Allan W. Jensen, at målet var, at Coronet ville få en større omsætning og flere medarbejdere.

- Vi omsætter for en del mere nu, Første kvartal i år ligger eksempelvis 40 procent over første kvartal i 2018. Brexit har ikke ramt os. Det tvivler jeg på, det gør. Og vi har fået sat mere gang i salg til Tyskland og Norden, siger Anders Svingfors Olesen og oplyser, at de blandt andet som noget nyt sælger knækbrød til Italien.

Antallet af medarbejdere svinger lidt i sæsonerne, men gennemsnittet er steget, så målet kom til at passe.

Stor oprydning

Men der er sket meget mere med Coronet, siden virksomheden fik nye ejere. At kalde det, Coronet er i gang med for en turnaround, vil være en underdrivelse.

Anders Svingfors Olesen kom til Coronet i november 2018 og skulle primært have med salg at gøre, men i august sidste år blev han administrerende direktør.

- Jeg kunne se, at Coronet kunne meget mere, så jeg sendte en strategi til ejerne, fortæller han.

Der er kommet nye produktioneslinjer og et øget sortiment. Enkelte produkter er blevet droppet.

- Det har været en stor opgave og en stor investering at bringe maskinerne up to date. Forretningen har været ulønsom. Vi har brugt 2019 til at rydde op. Vi skal øge vores omsætning væsentlig, siger Anders Svingfors Olesen, som tror på, at der kommer overskud i år eller næste år.

Tidligere stod eksempelvis råvarer lidt hulter til bulter på lageret. Nu er der blevet investeret i pallereoler, så de kan udnytte lageret bedre.

- Vi har øget kapaciteten med 50 procent, siger Anders Svingfors Olesen.

rHan har sat gang i arbejdet med at beskrive produktioner og processer. Planlægning er blevet et vigtigere værktøj, og der er blevet installeret nye it-systemmer. Det giver en bedre styring af både lager og produktion.

Åbenhed og glæde

Anders Svingfors Olesen har derudover etableret en ledelsesgruppe, samt forsøger at løfte kompetencerne, når der skal ansættes nye medarbejdere.

o- Det er hammer spændende. Eksempelvis kommunikationen, efter hvad jeg har hørt, er der ikke blevet talt med en åbenhed fra ledelsen. Jeg står hvert kvartal og fortæller status. Hvis folk skal løbe hurtigere, så skal de vide hvorfor, siger Anders Svingfors Olesen og tilføjer, at der også er fokus på at få arbejdsglæde ind i hverdagen.

- Det ligger familien og jeg på sinde, at vi bliver et sted, hvor medarbejderne er glade for at være, siger Anders Svingfors Olesen og fortæller, at det næste projekt er, at det gammeldags og manuelle stempelkort skal erstattes med et moderne skanningssystem med chip i løbet af få måneder.

Anders Svingfors Olesen går forbi et bånd, hvor et hold af otte chokoladeroulader kommer drønende ned af båndet og lander i en kasse. Pænt og ordentligt.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?