21. januar 2019
Ghita Hansen, direktør i Odsherred Forsyning, står i spidsen for et omfattende kloakeringsarbejde, der rækker langt ind i dette århundrede. Foto: Peter Andersen
Ghita Hansen, direktør i Odsherred Forsyning, står i spidsen for et omfattende kloakeringsarbejde, der rækker langt ind i dette århundrede. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I Odsherred bliver årligt 400 sommerhuse kloakeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Odsherred bliver årligt 400 sommerhuse kloakeret
Opdateret 13. august 2018 kl. 11:56
Erhverv - 13. august 2018 kl. 07:15
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Renere spildevand, så vandløbene bliver beskyttet, og Odsherreds gode badevandskvalitet bliver sikret. Sådan lyder det overordnede budskab fra Odsherred Byråd til Odsherred Forsyning, som er 100 procent ejet af kommunen. Og derfor har Odsherred Forsyning indledt en ambitiøs kloakeringsplan for mange tusinde sommerhuse med små septiktanke.

arrow Læs også: Kloakmester udnytter tørken

Kloakeringen skal sikre, at grundejerne kan komme af med spildevandet i regnfulde perioder, hvor grundvandet står højt. Sommerhusenes spildevand, som indeholder blandt andet medicinrester og kolibakterier, skal fremover ledes til et af Forsyningens rensningsanlæg.

Odsherred Forsyning har lagt en plan, der rækker helt frem til 2042. Man regner med at kloakere omkring 400 sommerhuse om året. Man har en årlig økonomisk ramme på 25 millioner kroner til formålet.

Odsherred Forsyning sendte i 2017 gravearbejdet i den første etape med 420 sommerhuskloakeringer på Vig Lyng i udbud efter kriteriet »billigste pris«. Odsherred Forsyning har udgifter for omkring 90.000 kroner pr. ejendom.

- Men forbrugeren betaler kun tilslutningsafgiften, som afrundet er 36.000 kroner inkl. moms. Resten af udgifterne afdrager vi over lang tid, så det er økonomisk en rigtig dårlig forretning at lave sommerhuskloakering. Men vi gør det jo udelukkende af hensyn til miljøet, siger adm. direktør Ghita Hansen.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland, som du finder på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/323/

arrow Entreprenør ordnede 420 hovedkloakker
13. august 2018 kl. 11:30 Opdateret: kl. 11:57

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten