24. juli 2019
Compac Sjællands grønne portal-traktor fræser de nederste grene af juletræerne, så det bliver nemmere at ramme ukrudtet, når der skal sprøjtes på marken i forsommeren.
gallery icon

Se billedserie

Compac Sjællands grønne portal-traktor fræser de nederste grene af juletræerne, så det bliver nemmere at ramme ukrudtet, når der skal sprøjtes på marken i forsommeren.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her bliver juletræerne grønnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her bliver juletræerne grønnere
Erhverv - 28. februar 2019 kl. 06:02
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ser specielt ud, når Compac Sjællands grønne traktor kører ned gennem rækkerne med juletræer.

Førerhuset kører imellem to rækker træer, mens en lang arm på hver sin side strækker sig hele vejen ned til jorden under nordmannsgranerne.

- De nederste grene på træerne bliver fræset af. Ellers ville der være grene helt nede ved jorden, forklarer medejer Mikkel Meisner.

- Det er kun på den her tid af året, at vi kan gøre det, for underlaget skal være fast og helst frossent, siger Frants Norre, der også er medejer.

Maskinen er en såkaldt portal-traktor. Navnet hentyder til, at de to lange arme danner hver sin portal hen over juletræerne.

Med portal-traktoren er Compac Sjællands produktion af juletræer blevet væsentlig grønnere end tidligere.

Traktoren kan nemlig ikke kun fræse de nederste grene af juletræerne. Når det er gjort, kan den nemlig også sprøjte for ukrudt på en mere skånsom måde. Det bliver kaldt afskærmet sprøjtning. Når dyserne er afskærmet, kan man nøjes med at sprøjte selve ukrudtet under og imellem juletræerne i stedet for at sprøjte hele marken og træerne på marken.

Man rammer simpelthen ukrudtet mere præcist. Derfor skal de nederste grene fjernes.

Traktoren betyder, at Compac Sjællands ansatte kan nøjes med at sprøjte for ukrudt én gang om året i stedet for tre gange, som de gjorde tidligere.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten