18. maj 2021
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her begynder nye iværksættereventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her begynder nye iværksættereventyr
Erhverv - 20. oktober 2020 kl. 18:40
Af Marianne Due

Futurebox i DTU Science Park i Lyngby er et hus, hvor der arbejdes med opfindelser, innovation, iværksætteri og investeringer. Her er kontorer, prototype-værksted og mødepladser, hvor der kan netværkes, og så er der mennesker med ambitiøse planer om at skabe nye produkter og nye virksomheder. Både de mennesker, der har fået ideerne og de mennesker, der står parat til at skubbe og rådgive, så ideerne kan vokse.

arrow Læs også: Her bliver forskning til nye virksomheder og vækst

Det handler om det, der betegnes som »deep tech«. Det er ideer og produkter, der ofte bygger på et patent eller på forskernes viden.

- Mange af de teknologier, der arbejdes med her, kommer til at redde verden, siger direktør Gitte Skibstrup Nikolajsen fra Futurebox.

Målet er, at 100 startup-virksomheder søger om at få plads i Futurebox hvert år og også meget gerne endnu flere internationale startups. Lige nu er omkring 25 startups en del af Futurebox inkubationsprogram. Det betyder, at de har kontor i huset og har adgang til rådgivere, der kan hjælpe med at få produktet hurtigere på markedet eller skabe kontakt til de personer, der kan bringe forretningen fremad, men huset er også facilitator for flere acceleratorprogrammer.

Aktuelt Danish Tech Challenge, hvor 20 danske iværksættervirksomheder flytter ind og kæmper om prisen på 500.000 kroner, og EU-programmet EIT Urban Mobility Accelerator, hvor opgaven blandt andet handler om, hvordan vi kan indrette vores byrum eller transportere os i en tid med Covid-19.

arrow Klimastartups kan få et skub
09. februar 2021 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:12
arrow Futurebox vil være blandt Europas bedste
20. oktober 2020 kl. 18:41 Opdateret: kl. 16:02

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?