9. august 2020
Millioner af brugere af Garmins produkter har siden sidste uge været påvirket af et hackerangreb, som en russisk hackergruppe tager skylden for. (Arkivfoto)
Millioner af brugere af Garmins produkter har siden sidste uge været påvirket af et hackerangreb, som en russisk hackergruppe tager skylden for. (Arkivfoto)
Foto: Brian Snyder/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hackere kræver millioner for at genåbne systemer hos Garmin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hackere kræver millioner for at genåbne systemer hos Garmin

I flere dage har Garmin været ramt af et hackerangreb. Russisk hackergruppe siger, at den står bag angrebet.

Erhverv - 27. juli 2020 kl. 11:36
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selskabet Garmin skal betale 64 millioner kroner for at genåbne it-systemer, der siden sidste uge har været ramt af et hackerangreb.

Det skriver branchemediet Computerworld.

Angrebet har ramt millioner af mennesker, der anvender Garmins gps-enheder. Det drejer sig blandt andet om løbere og cyklister fra hele verden.

Computerworld skriver, at den russiske hackergruppe Evil Corps står bag angrebet og nu kræver penge for at give Garmin adgang til sine systemer igen.

Garmin har ikke bekræftet, at bagmændene er Evil Corps. Garmin har heller ikke bekræftet, at selskabet er blevet bedt om at betale penge for at få rettet op på systemerne.

Lørdag kunne selskabet i en besked fortælle, at det på grund af problemer ikke var muligt at få adgang til nogle systemer.

- Vi arbejder på at genetablere vores systemer så hurtigt som muligt og beklager ulejligheden, skrev Garmin på sin hjemmeside.

Computerworld skriver, at det ifølge magasinet Bleeping Computer er den såkaldte ransomware "Wasted Locker", som Garmin er blevet ramt af.

Ved ransomware spærrer en gerningsmand i en form for digital kidnapning for den retmæssige brugers adgang til et it-system. Adgangen kan gives igen ved udbetaling af en løsesum, på engelsk "ransom" - deraf navnet.

Mandag er der ifølge mediet The Verge flere brugere af Garmin-produkter, som igen kan få adgang til deres personlige data.

Der er dog også tilfælde, hvor brugere endnu ikke til fulde kan bruge den app, der er koblet til deres Garmin-enhed.

Garmin har oplyst, at der ikke er tegn på, at nedbruddet har ramt brugernes data "inklusive data om aktiviteter, betalinger og andre personlige oplysninger".

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?