7. august 2020
Google Stadia, som er Googles nye spilplatform, er blevet lanceret tirsdag. (Arkivfoto)
Google Stadia, som er Googles nye spilplatform, er blevet lanceret tirsdag. (Arkivfoto)
Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Google kaster sig ind på spilmarkedet med streaming-platform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Google kaster sig ind på spilmarkedet med streaming-platform

Tirsdag har Google lanceret Google Stadia. Modsat andre spilplatforme er der ikke behov for en fysisk konsol.

Opdateret 19. november 2019 kl. 08:26
Erhverv - 19. november 2019 kl. 08:24
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt forbinder man konsolspil med en lille boks, der skal kunne kobles op til et fjernsyn.

Der er imidlertid ikke brug for nogen boks til spilplatformen Google Stadia, som Google tirsdag har lanceret i flere lande, herunder i Danmark.

I stedet for en fysisk konsol streamer man bare sine spil direkte på fjernsynet via et chromecast, der giver mulighed for at streame indhold på ens fjernsyn.

- Vi har forsøgt at skabe en let tilgængelig spilplatform, hvor man sådan set ikke skal bruge andet end et fjernsyn og en hurtig internetforbindelse, forklarer Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef for Google i Danmark.

Den nye platform henter sin computerkraft fra Googles datacentre. Det er det, der gør, at der ikke behøves nogen fysisk konsol til at spille spillene.

Der er dog stadig behov for en hurtig internetforbindelse for at få mest muligt ud af platformen, fortæller kommunikationschefen.

- Teknisk set og grafikmæssigt er platformen i den høje ende, og derfor håber vi også at få fat i nogle af dem, der er lidt feinschmeckere, når det kommer til spil og grafik og så videre, siger Jesper Vangkilde.

Han understreger, at platformen ikke kun henvender sig til dem med hurtigt internet, og at platformens pris også giver mange mulighed for at være med.

Fra tirsdag kan man få en Google Stadia-startpakke til 999 kroner, hvor der i prisen følger en controller, et chromecast og tre måneders adgang til nogle af de spil, som er tilgængelige på Google Stadia fra lanceringen.

I alt er der 22 spil tilgængelige til Google Stadia i forbindelse med lanceringen. Nogle af de mere kendte spiltitler er "Assassin's Creed Odyssey", "Destiny 2: The Collection", "Mortal Kombat 11" og "Red Dead Redemption 2".

Fælles for spillene er, at de også findes til andre spilplatforme som blandt andet Playstation og Xbox samt almindelig PC.

Ifølge Jesper Vangkilde vil der med tiden komme flere spil til Google Stadia, uden at han kan sige hvilke, og om der vil blive tale om eksklusive spiltitler.

Sammen med lanceringen af Google Stadia har der været spekuleret i, hvordan Google har tænkt sig at bruge de data, man får om brugerne via spillene.

I et interview med Politiken siger Googles spildirektør, Jack Buser, at Stadia er en del af Google, og at man følger Googles politik på området.

arrow Læs også: Googles nye spiltjeneste får lunkne anmeldelser

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?