21. januar 2019
Mette Tram Pedersen ved sidste års dimissionsfest på Selandia - før det blev til ZBC Selandia - ved siden rektor Niels-Erik Hybholt fra hhx og htx. Mette Tram Pedersen forklarer her, hvilke fordele fusionen i juni får for Slagelse. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Mette Tram Pedersen ved sidste års dimissionsfest på Selandia - før det blev til ZBC Selandia - ved siden rektor Niels-Erik Hybholt fra hhx og htx. Mette Tram Pedersen forklarer her, hvilke fordele fusionen i juni får for Slagelse. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fusion fastholder små uddannelser i Slagelse - og vigtig arbejdskraft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fusion fastholder små uddannelser i Slagelse - og vigtig arbejdskraft
Opdateret 18. december 2017 kl. 09:43
Erhverv - 18. december 2017 kl. 07:00
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I juni fusionerede tre store uddannelsesinstitutioner på Sjælland. ZBC, Sosu Sjælland i Ringsted og Selandia i Slagelse. Et halvt år er gået siden, og effekterne af fu­sionen er begyndt at vise sig i den ene af de store uddannelsesbyer, Slagelse.

- Vores uddannelser på Selandia i Slagelse er nu blevet en del af et større uddannelsesfællesskab. Det betyder, at vi har mere viden og flere materialer. I Slagelse har vi for eksempel Danmarks bedste kokke- og tjeneruddannelse, og de har nu fået et tæt samarbejde med konditor- og bageruddannelsen i Ringsted og slagteruddannelsen i Roskilde. Det, at vi har fået større enheder, betyder også, at vi kan fastholde nogle af de mindre uddannelser i Slagelse, siger Mette Tram Pedersen, der er uddannelsesdirektør for alle gymansieuddannelserne under ZBC - og byansvarlig for alle uddannelserne i Slagelse.

Og netop fastholdelsen af uddannelser i de enkelte byer er en meget vigtig del af fusionen, forklarer uddannelsesdirektøren:

- Det er allerede svært at finde kvalificeret, faglært arbejdskraft - for eksempel vvs'ere og murere - på hele Vestsjælland og i Slagelse. Det bliver kun sværere i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at vi fastholder at uddanne vvs'ere og murere i Slagelse - også selv hvis vi kun uddanner relativt få murere om året. Endnu færre ville tage uddannelserne, hvis de skulle rejse til Næs­tved eller Roskilde, og vi har virkelig brug for at uddanne alle dem, vi kan, siger Mette Tram Pedersen.

Derfor er samarbejdet med det lokale erhvervsliv også et vigtigt fokuspunkt - om end det er et, man i den kun seks måneder gamle fusion ikke er nået at sætte spotlys på endnu.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/300/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten