18. maj 2021
Røde og orange lande bliver nu en del af rejseforsikringen hos Topdanmark, selv om rejser frarådes.
Røde og orange lande bliver nu en del af rejseforsikringen hos Topdanmark, selv om rejser frarådes.
Foto: presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsikringsselskab dækker nu sygdom med corona i risikolande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsikringsselskab dækker nu sygdom med corona i risikolande

Corona bliver sidestillet med andre sygdomme hos Topdanmark, da coronavirus er blevet en del af hverdagen.

Opdateret 25. april 2021 kl. 11:09
Erhverv - 25. april 2021 kl. 10:24
Af Ritzau

Forsikringsselskabet Topdanmark vil nu dække udgifter til eksempelvis lægebehandling eller feriekompensation, hvis man bliver syg med coronavirus på en rejse eller ferie.

Det oplyser forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: USA sender vaccinehjælp og udstyr til Indien under coronakrise

Ændringen i rejseforsikringen gælder for lande, der er røde eller orange i Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Man er dermed dækket mod sygdom med coronavirus, selv om man rejser til lande, som Udenrigsministeriet fraråder alle rejser eller alle ikke-nødvendige rejser til.

- Nu har vi levet i den her forandrede hverdag med corona i næsten halvandet år, og vi synes i virkeligheden, at sygdommen er ved at være der, hvor det er en vedvarende ting i vores tilværelse, siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark.

- Derfor har vi besluttet, at vi godt vil dække, hvis man bliver syg med corona, selv om landet er orange eller rødt.

Et andet af landets største forsikringsselskaber, Alm. Brand, har gennem hele krisen tilbudt dækning mod coronasygdom i udlandet.

- Der kan være situationer, hvor man har behov for at rejse alligevel, og vi har også set, hvor hurtigt vejledningerne og smittetal kan ændre sig, siger Brian Wahl Olsen, skadedirektør i Alm. Brand, i en skriftlig kommentar.

- Og i de tilfælde vil vi også gerne hjælpe, så vi har hele tiden haft en dækning, der gør, at man kan få kompensation for både lægebehandling og selve ferien, hvis man er så uheldig at blive syg på sin rejse.

Hos brancheorganisationen Forsikring & Pension vurderer underdirektør Pia Holm Steffensen, at udmeldingen fra Topdanmark kommer nu, fordi danskerne "længes efter at komme ud at rejse" og mangler afklaring.

Og endnu flere af de almindelige forsikringsselskaber kan være på vej med samme melding.

- Jeg tænker, at konkurrencen vil gøre, at de, der ikke har meldt ud endnu, vil sidde og tænke over, hvad deres træk skal være.

- Det er jo en risiko, man tager. Men efterspørger kunderne det, så er jeg sikker på, at andre selskaber vil melde sig ind i kampen, siger Pia Holm Steffensen.

Den efterspørgsel kan Topdanmark genkende.

- Vi fornemmer en klar stigning i efterspørgslen nu, hvor mange danskere har lyst til at tage ud at rejse, siger Carsten Elmose.

Både Topdanmark, der er landets næststørste forsikringsselskab, og Alm. Brand opfordrer dog fortsat deres kunder til at følge rejsevejledningerne, selv om de er dækket.

Danmarks største forsikringsselskab, Tryg, oplyser, at dets rejseforsikring ikke dækker sygdom eller hændelser relateret til coronapandemien.

- Det ville være et forkert signal at udsende til danskerne, hvis vi dækkede. Det ville være falsk tryghed, siger Thomas Klærke, direktør for pris- og produktudvikling i Tryg, i en skriftlig kommentar.

Hos dedikerede rejseforsikringsselskaber som Europæiske og Gouda er det muligt at være dækket mod sygdom med coronavirus, selv om man rejser til orange eller røde lande.

arrow EU vil byde vaccinerede amerikanere indenfor til sommer
26. april 2021 kl. 01:23 Opdateret: kl. 01:24
arrow Ny blodpropdød sættes i forbindelse med AstraZeneca-stik
25. april 2021 kl. 20:49 Opdateret: kl. 21:45

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?