13. december 2018
Installationsbranchen finder ikke efteruddannelsesniveauet for lavt, mens IDA mener, der er brug for endnu mere efteruddannelse i takt med, at blandt andet automation og disruption fylder mere på virksomhedernes agenda. Foto: Jens Wollesen
Installationsbranchen finder ikke efteruddannelsesniveauet for lavt, mens IDA mener, der er brug for endnu mere efteruddannelse i takt med, at blandt andet automation og disruption fylder mere på virksomhedernes agenda. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For lidt efteruddannelse vil lukke firmaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For lidt efteruddannelse vil lukke firmaer
Erhverv - 09. november 2017 kl. 10:41
Af Else Damsgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Virksomheder og erhvervsorganisationer råber i kor. De har brug for kvalificeret arbejdskraft. Men andelen af medarbejdere, der kommer på efteruddannelse, rækker ikke.

I Ingeniørforeningen IDA har 91 procent af medlemmerne det seneste år deltaget i en eller anden form for kompetenceudvikling. 63 procent af medlemmerne anfører, at de har været på interne kurser. 58 procent har lavet selvstudier, mens 41 procent har været »on-the-job-training«. De medlemmer, der har været på kurser, har i gennemsnit brugt 12 dage, men målt på formel læring, er gennemsnittet kun en halv dag.

Formand for IDA, Thomas Damkjær Petersen, mener ikke, der er noget i vejen med de uddannelser, medlemmerne bliver tilbudt, men resultatet er ikke tilfredsstillende.

- Det lykkes ikke godt nok for vores medlemmer at komme på efter- og videreuddannelse. Men de vil gerne, siger Thomas Damkjær Petersen. Han opfordrer virksomhedslederne til at opkvalificere medarbejderne i takt med, at de fornyr maskinparken.

- Det er et langt, sejt træk at få mere efter- og videreuddannelse. Vi mener, at virksomhederne skal efterlyse flere kurser fra GTS-institutioner og etablere flere samarbejder med universiteterne. Hvis ikke virksomhederne sørger for efter- og videreuddannelse, flytter nogle af dem til udlandet, andre lukker. Det er en uheldig spiral, hvis ikke virksomhederne indfører ny teknologi i passende tempo, siger formanden for IDA, der mener, det primært er virksomhederne, der har ansvaret for at efteruddanne medarbejderne.

Læs hele artiklen i ErhvervsAvisen Sjælland gratis på www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/296/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten