19. december 2018
Restaurant Naes åbnede i sommeren 2017, og er hurtigt blevet et populært spisested på Nodvestsjælland. Restauranten ligger i forbindelse med Røsnæs Strandhotel og med udsigt udover Kalundborg Fjord, men det er spisekortet og ikke den smukke udsigt som for alvor har gjort restauranten populær. Foto: Restaurant Naes
gallery icon

Se billedserie

Restaurant Naes åbnede i sommeren 2017, og er hurtigt blevet et populært spisested på Nodvestsjælland. Restauranten ligger i forbindelse med Røsnæs Strandhotel og med udsigt udover Kalundborg Fjord, men det er spisekortet og ikke den smukke udsigt som for alvor har gjort restauranten populær. Foto: Restaurant Naes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkelig strandrestaurant er den bedste på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkelig strandrestaurant er den bedste på Sjælland
Erhverv - 22. november 2018 kl. 05:08
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er kun gået knap halvandet år, siden Restaurant Naes åbnede, men restauranten, der ligger i forbindelse med Strandhotel Røsnæs lige udenfor Kalundborg, har allerede formået at slå sit navn fast.

arrow Læs også: Kom så, drenge! - et kig ind i et konkurrencekøkken

Anmelderne har været begejstrede, og restauranten vandt i sommers restaurantdysten Bedst på Sjælland. Restaurant Naes har også fundet vej til både Den Danske Spiseguide og White Guide, der lister de bedste restauranter i Danmark.

Restaurant Naes ejes af Rasmus Pors sammen med Henrik Jyrk og Jens Junert.

Det var dog ikke nogen selvfølgelighed, at de tre skulle involveres i en restaurant på Nordvestsjælland.

- I første omgang sagde jeg faktisk nej. Jeg havde ingen planer om at skulle starte restaurant i Kalundborg. Men heldigvis lod jeg mig overtale til at tage på besøg på Restaurant Naes, fortæller Rasmus Pors.

- Jeg er bornholmer. Jeg har set, hvordan man med gode råvarer, godt håndværk og lokalpatriotisme kan skabe et godt spisested på steder, hvor det ellers ikke ville være indlysende med en restaurant, og der var faktisk en del, der talte til Restaurant Naes' fordel, fortsætter han.

Fra starten af lå det fast, at maden, der serveres på Restaurant Næs, skulle laves af lokale råvarer.

Da der ydermere hørte syv hektarer landbrugsjord med til restauranten, blev det besluttet, at Restaurant Naes skulle dyrke sine egne afgrøder.

- Vi har ansat en frilandsgartner til at passe jorden. Med den meget tørre sommer, vi havde i år, fik vi en lidt svær start, men vi er alligevel meget tilfredse med udbyttet. Det er afgørende for madens kvalitet, at man bruger friske råvarer. Der er stor forskel på spændstigheden i en gulerod, som blev trukket op af jorden i eftermiddags, fremfor en, der har været flere uger undervejs fra Holland. Der er dog et stykke endnu, før vi er selvforsynende, siger Rasmus Pors.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten