22. november 2017
Langs båndet arbejder hænderne hurtigt, mens svin efter svin roligt glider forbi.
gallery icon

Se billedserie

Langs båndet arbejder hænderne hurtigt, mens svin efter svin roligt glider forbi.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtninge stempler ind hos Danish Crown

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtninge stempler ind hos Danish Crown
Erhverv - 13. november 2017 kl. 15:00
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I skærestue 3 kører båndet uden ophør, mens blåtklædte medarbejdere skærer, vender og bearbejder midterstykker af svin, der senere skal blive til bacon.

Hurtige, handskeklædte fingre griber kødet og strækker det ud, båndet bringer kødet videre, og det næste par hænder skærer med hurtige snit fedtet fra.

Ned langs båndet forvandler grisens ryg sig til noget, der ligner indholdet af en køledisk, snarere end det ligner ryggen på et dyr.

- Jeg kan godt lide at være her, og jeg håber, jeg kan blive i mange år, fortæller irakiske Wamidh Al-Assadi, der er 42 år gammel og kommet til landet som flygtning.

Han er en af de blåtklædte, som står langs båndet i Skærestue 3.

Han startede i september i et integrationsprojekt, sammen med fjorten andre flygtninge, på Danish Crown.

Forløbet er et samarbejde mellem Ringsted Kommune og lokale virksomheder, der sigter mod at få flygtninge i arbejde ved at tilbyde dem praktik i en lokal virksomhed.

Praktikken er finansieret af Ringsted Kommune, hvilket giver Danish Crown mulighed for at oplære de nyankommne til flere forskellige arbejdsstationer på slagteriet.

Det betyder fleksible medarbejdere, der kan flyttes mellem forskellige arbejdsstationer, og det er en fordel, forklarer fabrikschef på Danish Crown Ringsted Jesper Frandsen.

- Som led i integrationsprojektet får vi mulighed for at give dem et langt introduktionsforløb, og det betyder, at vi får nogle meget dygtige medarbejdere, når de starter for alvor, forklarer han.

- Det er en optimal måde at starte på, tilføjer han.

Læs hele artiklen i ErhvervsAvisen Sjælland gratis på www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/296/