14. april 2021
Jon Walther Jensen, indehaver af virksomheden Stone Treatment, har store forventninger til de forureningsbekæmpende fliser og gulve. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Jon Walther Jensen, indehaver af virksomheden Stone Treatment, har store forventninger til de forureningsbekæmpende fliser og gulve. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fliserne og gulvet renser luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fliserne og gulvet renser luften
Erhverv - 25. april 2019 kl. 07:11

Af Anders Spanggaard

Vi indånder alle sammen luft, der indeholder stoffer, der ikke er sunde for os. Men med et nyt produkt fra virksomheden Stone Treatment kan nogle af de usunde stoffer uskadeliggøres. Den enkelte husejer får faktisk en mulighed for aktivt at tage del i kampen mod de sundhedsskadelige NOx-partikler, der findes i indåndingsluften og primært stammer fra bilernes udstødning.

Et nyudviklet imprægneringsmiddel til fliser kan nemlig ikke blot holde fliserne og belægningsstenene omkring huset fri for mos og alger. Det har også luftrensende egenskaber, der minder om træernes fotosyntese.

- Det unikke og aktive ved dette middel er, at det indeholder det naturlige mineral titaniumdioxid, der fungerer som katalysator i en proces, hvor energien fra solens stråler bruges til at nedbryde og omdanne luftens indhold af NOx til uskadeligt nitrat, forklarer Jon Walther Jensen, der er ejer og direktør i virksomheden Stone Treatment i Vallensbæk.

Han tilføjer, at for hver hundrede kvadratmeter fliser, der imprægneres, fjerner man forureningen fra 15.000 kilometer kørsel i bil.

Teknologisk Institut har sammen med en række danske og internationale samarbejdspartnere observeret, hvordan luftrensende betons egenskaber fungerer i praksis ved tre demonstrationsprojekter, der omfatter luftrensende fortov på Fælledvej i København og i Valencia samt autoværn ved Holbækmotorvejen ved Brøndby.

- Ved iblanding af titaniumdioxid i betonen vil der hele tiden være aktiv titaniumdioxid i overfladen på betonen, som således bibeholder sine luft- og selvrensende egenskaber, forklarer konsulent Martin Kaasgaard, Teknologisk Institut, som er faglig leder på projektet.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?