22. april 2019
Morten E. Brandenhoff, energirådgiver fra Seas-NVE, går virksomheder efter i sømmene for at se, hvor potentialet for at spare energi er. Foto: Per Christensen
Morten E. Brandenhoff, energirådgiver fra Seas-NVE, går virksomheder efter i sømmene for at se, hvor potentialet for at spare energi er. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Energiledelse gavner flere bundlinjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energiledelse gavner flere bundlinjer
Opdateret 10. august 2018 kl. 11:54
Erhverv - 10. august 2018 kl. 11:30
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En grundig gennemgang af en virksomhed og dens energiforbrug samt detaljerede nøgletal for korte intervaller er nøglen til energiledelse.

arrow Læs også: Fra én til mange målere

Den kan elselskabet Seas-NVE sætte i nøglehullet for deres kunder, men det er op til kunderne selv - virksomheder og offentlige institutioner - at dreje nøglen rundt.

Arbejdet med energiledelse er nemlig en investering - både i mandetimer, men også i kroner og øre, hvis det skal batte. Til gengæld kan det afføde både besparelser - blandt andet på PSO-afgiften - og større bæredygtighed.

Energirådgiver Morten E. Brandenhoff fra Seas-NVE tager ud og gennemgår virksomheder og screener energiforbruget minutiøst.

- De fleste har sikkert en idé om, at de har gjort alt det, de kan, men det er ikke det samme som at tænke på det hver dag, siger han.

Hvis man vil arbejde med energiledelse, kræver det indblik i forbruget.

- Hvis man ikke holder øje, ved man jo ikke, om det har en effekt - eller hvilken effekt det har, siger Morten E. Brandenhoff.

I første omgang handler det om at plukke de lavthængende frugter som for eksempel styring og udskiftning af ventilationsanlæg og lys. En bevægelsessensor i et overvågningssystem kan bruges til også at styre lys og ventilation. Det kan også handle om en kompressor, der starter i weekenden, selv om det ikke er nødvendigt. En detaljeret oversigt over døgnets energiforbrug vil afdække unødigt store forbrug på skæve tidspunkter.

Når energirådgiveren har sat sig ordentligt ind i virksomheden, bliver arbejdsgangene også set efter i sømmene.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland, som du finder på http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/323/

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten