6. juni 2020
Oliver Bonde Hjort holder under normale omstændigheder blandt andet gin-smagninger for virksomheder, ved private fester og polterabender, Blandt de virksomheder, han har holdt events hos, er Slagelse Politi og Novo Nordisk. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Oliver Bonde Hjort holder under normale omstændigheder blandt andet gin-smagninger for virksomheder, ved private fester og polterabender, Blandt de virksomheder, han har holdt events hos, er Slagelse Politi og Novo Nordisk. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En ny idé gør det lidt lettere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny idé gør det lidt lettere
Erhverv - 02. april 2020 kl. 11:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Per Vagnsø

Det gik lige så godt for det blot to år gamle Korsør-firma The DryFruit Company, som producerer dehydrerede frugtskiver til drinks. Indehaveren, Oliver Bonde Hjort fra Skælskør, tager normalt ud til arrangementer med ginsmagning, og det kan selvsagt ikke lade sig gøre i en alvorlig virus-tid.

- Vi har måttet tænke ud af boksen, siger han.

Sammen med Benedikte Christensen fra Holbæk-firmaet Vault of Spirits, der sælger gin, har han lanceret virtuel gin-smagning live på Facebook. Det første, virtuelle gin-arrangement samle-

de 250 deltagere fra hele landet, og flere lignende møder om gin og dehydrerede frugter til drinks er på vej.

- Ud over coronaen går det rigtig godt. Vi løb rigtig hurtigt og var tre gange foran budgettet for de første tre måneder af året. Vi var også startet med direkte udbringning i Slagelse Kommune, fortæller den 25-årige iværksætter.

Han har ingen ansatte, men får hjælp af familie og venner.

Da virus satte landet delvist i stå, fandt han og Benedikte Christensen på det med virtuel gin-smagning. Det foregår ved, at deltagerne på forhånd får tilsendt alle, nødvendige ingredienser, og så »mødes« de til arrangementet, hvor Oliver Bonde Hjort holder foredrag om drinks og om sine dehydrerede frugter. Blandt andet citroner, appelsiner, jordbær, æbler, grape og lime.

Fik idé på ferietur

Han har været gin-fan i mange år, og idéen til det med de dehydrerede frugter opstod under en ferie i Spanien.

- Vi var blandt andet på gin og tonic-bar, og det smagte mere af citron og rosenblade end af gin og tonic. Jeg tænkte, at hvis man kunne tørre de her ingredienser, kunne man måske undgå, at frugten overdøvede smagen. Det startede som en hobbyting, og lige pludselig var der andre, der syntes, det var en god idé, forklarer Oliver Bonde Hjort.

Siden har tingene taget fart, og hvor han i begyndelsen kunne tilbyde 20 forskellige slags gin og tre forskellige tonic-blandinger, er det i dag henholdsvis 250 og 30.

- I starten gav det mig primært læring. Jeg er handelsuddannet, men efterfølgende har det givet mig enorm meget læring omkring mennesker. Man skal i hvert fald aldrig stole på en sælger, og så har jeg lært meget om forskellige typer mennesker og fået en masse oplevelser, siger Oliver Bonde Hjort.

60 events om året

Normalt bruger han mellem 30 og 35 timer om ugen på sit firma, sideløbende med at han arbejder som shippingmand. Bortset fra den øjeblikkelige opbremsning har det, der begyndte som ren hobby, udviklet sig, så den mangeårige gin-interesserede tager ud med events cirka 60 gange om året. Heraf de omkring 40 gange i sommerhalvåret. Hvornår han kan komme i gang med fysiske events igen, afgør COVID-19, men Oliver Bonde Hjort er fortrøstningsfuld:

- De virtuelle møder kan i hvert fald hjælpe noget på det, og vi er så heldige hverken at have gæld til banker eller andre. Jeg ejer ikke nogen bygninger, så driftsudgifterne er forholdsvis lave. Jeg har selvfølgelig købt en del ingredienser. Vi er udfordrede, men det er ingen katastrofe. Vi skal nok komme ud på den anden side.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?