26. maj 2020
Betina Rasmussen (t.v.) og Stine Relsted Fahnøe er ledere af Gældsrådgivning Sydsjælland, hvor borgere kan få hjælp, hvis de har mister overblikket over deres økonomi. Det er rådgivningens omkring 15 frivillige gældsrådgivere, som normalt tager sig af samtalerne med folk.
gallery icon

Se billedserie

Betina Rasmussen (t.v.) og Stine Relsted Fahnøe er ledere af Gældsrådgivning Sydsjælland, hvor borgere kan få hjælp, hvis de har mister overblikket over deres økonomi. Det er rådgivningens omkring 15 frivillige gældsrådgivere, som normalt tager sig af samtalerne med folk.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det store overblik når økonomien ramler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det store overblik når økonomien ramler
Erhverv - 19. september 2019 kl. 06:05
Af Helle Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis det hele lige pludselig ramler om ørerne på en, så kan man få hjælp til at få det store overblik i Gældsrådgivning Sydsjælland.

- Her kommer både kontanthjælpsmodtageren med to poser fyldt med uåbnede rudekuverter og overlæreren, som er blevet ramt af en personlig krise og pludselig ikke kan overskue økonomien, siger Stine Relsted Fahnøe, der leder gældsrådgivningen sammen med Betina Rasmussen.

Vi er pænt langt fra segmentet i »Luksusfælden«.

Her kommer mennesker, hvor livet har »spillet dem et puds« i form af ledighed, skilsmisse, dødsfald eller problemer relateret til boligmarkedet. Det kan være, at det er slut med det afdragsfrie lån, eller det viser sig umuligt at sælge boligen, som er for dyr at sidde i efter skilsmisse, ledighed eller et dødsfald.

- De færreste par køber bolig efter, at man kan sidde i den alene, siger Stine Relsted Fahnøe.

Der er også dem, der aldrig rigtig har lært noget om økonomi, og derfor let ender i økonomisk rod.

En tredje gruppe er folk, der lider af en psykisk sygdom eller en eller anden form for misbrug og derfor er lidt uden for pædagogisk rækkevidde hvad angår økonomi.

Endelig er der dem, der har så lille et rådighedsbeløb, at det simpelthen ikke kan hænge sammen.

- De grupper her udgør i hvert fald 80 procent af dem, vi har igennem rådgivningen, siger Stine Relsted Fahnøe.

en gratis og uvildige rådgivning åbnede i foråret 2013 og havde det første hele år 68 borgere igennem et rådgivningsforløb.

Tallet har været støt stigende siden da og var i 2018/2019 på 136 personer, som rent fysisk mødte op til et kortere eller længere forløb.

- Nogle har bare brug for en enkelt rådgivning, men det er også ok at komme her 17 gange. Det typiske er nok tre til fem gange, siger Betina Rasmussen.

Selvfølgelig ser man også en del med dyre forbrugslån.

- Men ikke til dyre rejser og luksusvarer. Det handler mere om køb af en ny vaskemaskine hos et firma, hvor de så også lige er blevet tilbudt et fjernsyn til en god pris, som de så også lige købte, siger Stine Relsted Fahnøe.

Læs mere i Erhverv Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?