18. oktober 2019
Karin og Aksel Nielsen har solgt biler i 35 år. De seneste tre år har det handlet om de mindre autocampere i firmaet Fritidsbiler.
gallery icon

Se billedserie

Karin og Aksel Nielsen har solgt biler i 35 år. De seneste tre år har det handlet om de mindre autocampere i firmaet Fritidsbiler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det rullende kollegieværelse er populært

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det rullende kollegieværelse er populært
Erhverv - 25. april 2019 kl. 07:01
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overblikket fra flysæderne er godt. Den kører som en støjsvag limousine og isoleringen imod kulde og varme er optimal. Her er køkken, bad og toilet, masser af opbevaringsplads og en dejlig stor dobbeltseng.

Prisen ligger mellem 5 og 600.000 kroner, og det er der faktisk mange med hang til luksus på hjul, der vil betale for en autocamper på ni kvadratmeter med sovepladser til to eller tre personer.

- Det er en rigtig egoistvogn, som du kan parkere overalt året rundt. Vores generation puger ikke penge i banken, hvor de ikke giver renter. Vi bruger dem, i stedet for at spare op til arvingerne, siger Aksel Nielsen, der driver firmaet Fritidsbiler sammen med sin kone Karin Nielsen.

De har været bilforhandlere i 35 år af først Lada og Seat og siden alle personbilmærker under navnet PointBiler Haslev. Men for tre år siden tog han en autocamper med hjem fra Tyskland, der blev solgt så hurtigt, at det gav lyst til at bestille nogle flere.

- Vi har selv været glade for at køre i autocamper, så hvorfor ikke prøve det. Vores koncept er campere bygget på mindre kassevogne fra ni til 12 kvadratmeter med god plads til to og mulighed for op til fire overnattende i de største modeller, siger Aksel Nielsen og viser vej fra kontoret ind til den helt nye udstillingshal, hvor fem campere med nul kilometer på tælleren holder parkeret.

Han åbner sidedøren til en 5,99 meter lang Peugeot til 567.348 kroner, der er opbygget af det slovenske firma Bravia, som efter Aksel Nielsens mening laver den bedste finish.

Braviaen fås også i en 6,36-meter version med Mercedes motor, men så er prisen i omegnen af 800.000 kroner.

Hallen rummer også en rød Fiat fra Hymer med hævetag til 499.700 kroner, hvor der er fire sovepladser i.

- Vi er den eneste forretning i Danmark, som udelukkende har de små autocampere. Det er den vej, det går, og der kommer kunder fra hele landet, både for at købe og leje, fortæller Aksel Nielsen.

Lejeprisen er den samme året rundt for alle modeller: 8000 kroner for en uge med 2000 kilometer, og 7500 for den efterfølgende uge.

Læs mere i ErhvervsAvisen Sjælland

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten