16. januar 2021
Restproduktet fra skrælleriet løber op i omkring 10 tons skræller om ugen, og de bliver brugt til dyrefoder. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Restproduktet fra skrælleriet løber op i omkring 10 tons skræller om ugen, og de bliver brugt til dyrefoder. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det friske snit tages helt bogstaveligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det friske snit tages helt bogstaveligt
Erhverv - 18. marts 2018 kl. 11:56
Af Stina Felby Egerup

Godt 400 tons grøntsager i alle afskygninger ryger hver måned ud af lagerdøren hos Frisksnit.dk i Hedehusene. Det er primært kartofler og gulerødder, der har fået en tur gennem stedets maskiner, hvor de er blevet skrællet, skåret eller snittet, så de er klar til brug i blandt andet hospitalskøkkener i Region Sjælland, i kantiner eller på restauranter Sjælland over.

FriskSnit.dk lever nemlig af at bearbejde grøntsager på engros-basis til store virksomheder, institutioner og restauranter. De er den eneste af den type virksomheder på Sjælland og har et godt tag i en lang række aftagere.

Kartofler, gulerødder, løg og rodfrugter fylder omkring 80 procent af sortimentet hos Frisksnit.dk, og dertil kommer blandt andet salater, frugt og agurker, ligesom der bliver presset juice i de store haller på Hedelykken i Hedehusene.

Og Frisksnit.dk tager det friske bogstaveligt, for der bliver kun snittet på bestilling.

- Vi er en ordrebaseret virksomhed, så vi laver kun de varer, som kunderne har bestilt. Det betyder også, at vi altid kan garantere friske varer, understreger indehaver Henrik Djurhuus.

Hvis ordren er kommet inden klokken 22 om aftenen, så kan den leveres hos kunden mellem klokken 3 og 6 næste morgen. Derfor har Frisksnit.dk også altid et lager af friske grøntsager fra leverandører fra blandt andet Sjælland, og 40 procent af grøntsagerne er økologiske.

Læs hele artiklen gratis i ErhvervsAvisen Sjælland, hvor der har et stort tema om fødevarevirksomheder i Høje-Tasstrup: http://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/308/

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?