8. maj 2021
Anders Søgaard Nielsen driver GoTeam fra sin hjemmeadresse i Holbæk. Hans makker i Steffen Andreasen klarer sin del af opgaverne fra sin hjemmeadresse i Herlev. Foto: Anders Spanggaard
gallery icon

Se billedserie

Anders Søgaard Nielsen driver GoTeam fra sin hjemmeadresse i Holbæk. Hans makker i Steffen Andreasen klarer sin del af opgaverne fra sin hjemmeadresse i Herlev. Foto: Anders Spanggaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der sker noget når alle får en uniform på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der sker noget når alle får en uniform på
Erhverv - 22. august 2019 kl. 06:11

Af Anders Spanggaard
Foto: Go Team

arrow Læs også: Sørup Herregaard satser på teambuilding

Når en virksomhed inviterer sine medarbejdere på teambuilding, gælder det om at have alle med. Og her har eventvirksomheden GoTeam fundet et koncept, der virker. De pakker teambuildingen ind i eksempelvis en vikinge- eller en skotsk klanramme.

- Man kan jo være meget uenige med dem nede i økonomiafdelingen eller IT-afdelingen. Men der sker altså noget, når alle får en uniform på i form af en kilt eller en vikingedragt. Så er vi pludselig sammen om det her, og det er jo den vej, vi skal, forklarer Anders Søgaard Nielsen, som er en af de to partnere i GoTeam.

Det er meget populært at være viking for en dag eller være medlem af en skotsk klan, og forklaringen er selvfølgelig, at forskellene mellem mennesker brydes ned, når de kommer ind i en fælles ramme. Så går alle pludseligt op i, at holdet klarer sig godt i konkurrencer som øksekast på vikingemanér eller gummistøvlekast, som er en af disciplinerne i Highland Games.

- De oprindelige Highland Games har været en del af skotsk kultur i mange hundrede år - og vi har taget det allerbedste, sjoveste og mest underholdende med hjem til Danmark og skabt et efterhånden legendarisk teambuilding event, fortæller Anders Søgaard Nielsen.

Deltagerne bliver iklædt deres egen kiltfarve - og tildelt deres eget klannavn. Herefter kæmper de med og mod hinanden i en række underholdende teambuilding-aktiviteter, der er inspireret af de gamle klaners konkurrencer.

Der er selvfølgelig en mening med galskaben, nemlig at deltagerne skal lære at samarbejde. Og til det er rammerne som klanskotte eller viking perfekte, mener folkene bag GoTeam.

Vikingerne dystede ofte mod hinanden i venskabelige kampe for at holde krigsdueligheden skarp, til når det virkelig gjaldt. Ikke kun den fysiske styrke blev vedligeholdt; også snedigheden, sammenholdet, koordinerede aktioner og fokus på fælles mål, var afgørende for succes.

- Det er dyder, der den dag i dag stadig er aktuelle for at opnå fælles succes. Derfor er der bestemt en mening med galskaben, når vi klæder deltagerne ud i vikingetøj, påpeger Anders Søgaard Nielsen.

Han tilføjer, at GoTeam også tilbyder klassiske teambuilding-kurser, hvis en virksomhed synes, at det passer bedst ind hos dem.

- Vi har også målrettede kurser på programmet. Det kan for eksempel handle om kommunikation, networking eller samarbejde. Vi kan sagtens køre et kursus uden udklædning, hvis det er ønsket fra kunden, forklarer Anders Søgaard Nielsen.

Mjød eller whisky
»Uden mad og drikke, duer helten ikke«, lyder en gammel sandhed, så GoTeam har selvfølgelig også noget spiseligt og drikkeligt på programmet, hvis det efterspørges. Viking Games kan rundes af med en gang rigtig vikingemad som helstegt pattegris med mjød til, og en dag som skotte i Highland Games kan afsluttes med sækkepibemusik, skotsk mad og en gang whisky.

- Vi har sågar vores egen skovkok, som laver mad over bål under medvirken af deltagerne i dagens seance, fortæller Anders Søgaard Nielsen.

Læs mere i Erhverv Sjælland

arrow Mor og søn så magtesløse til da historisk herregård brændte
06. august 2018 kl. 14:11 Opdateret: kl. 15:55
arrow Mor og søn har overtaget hotel Sørup Herregaard
02. marts 2018 kl. 15:30 Opdateret: kl. 22:40

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?