14. oktober 2019
Champagnekælderen har en central placering i villaen, hvor Dinna og Michael Arbo udlever drømmen om Champagne For Alle. Samtidig er huset rammen om parrets familieliv sammen med deres tre børn.
gallery icon

Se billedserie

Champagnekælderen har en central placering i villaen, hvor Dinna og Michael Arbo udlever drømmen om Champagne For Alle. Samtidig er huset rammen om parrets familieliv sammen med deres tre børn.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De vil udbrede kærligheden til champagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De vil udbrede kærligheden til champagne
Erhverv - 07. februar 2019 kl. 06:04
Af Anders Spanggaard Foto: Jens Wollesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et af værelserne i villaen er proppet med papkasser, hvilket vidner om, at huset i Greve både er et hjem for Dinna og Michael Arbo samt deres tre børn og samtidig er domicil for virksomheden Champagne For Alle. Den boblende virksomhed har nu cirka to år på bagen.

Det lå ellers ikke i kortene, at Michael og Dinna Arbo skulle springe ud som iværksættere. De havde begge job, som de trivedes fint med. Men så kom champagnen ind deres liv.

- Jeg har interesseret mig for champagne længe og begyndte at tage champagne med hjem fra mit daværende arbejde. Min bedre halvdel syntes næsten altid, at det smagte fantastisk. Men når hun så hørte prisen, forsvandt fokus fra de smukke bobler over på prisen. På den måde kom vi til at tale om, at vi egentlig burde køre ned og udforske Champagne, møde champagnebønderne med de små champagnehuse og finde nogle flasker i Grand Cru områderne, der smagsmæssigt og kvalitetsmæssigt matcher det, vi elsker - men samtidig ligger i et andet prisleje,fortæller Michael Arbo.

Som sagt, så gjort. Han og hustruen Dinna drog mod Frankrig, hvor de i Champagne-distriktet mødte en masse små producenter og fik smagt på en masse af den dejlige boblende drik. Eftersom de var med fly på den første tur, kunne de kun fylde et par kufferter med champagne. De næste mange indkøbsture er foregået i bil, for allerede efter den første tur besluttede parret at gå seriøst ind i champagne-branchen, og der gik kun et års tid, før Michael Arbo sagde sit faste job op for at gå all in på champagnen. Dinna Arbo har dog beholdt sit job som HR-konsulent i Kopenhagen Fur.

- Vi vil sælge champagne, der ikke sælges i Danmark i forvejen, og vi vil sælge det til en pris, hvor alle kan være med. Derfor går vi efter de små producenter, når vi skal finde champagne til vores kunder, forklarer Michael Arbo.

Tumultarisk begyndelse
Champagne For Alle og parret bag virksomheden er i fuld gang med at udbrede deres viden om og kærlighed til champagne - og ikke mindst budskabet om, at champagne kan købes til priser, hvor alle kan være med. Men begyndelsen på eventyret var hård på flere måder. Oven i det hårde arbejde blev Dinna og Michael med deres tre børn på dengang et, fem og 17 år beordret ud af deres nyrenoverede hus på grund af skimmelsvamp i krybekælderen. Så champagne-eventyret og drømmene blev gennem ni måneder udlevet og udviklet i en beboelsesvogn. I den samme ramme skulle familielivet så også lige have plads til at udfolde sig.

Forsigtig model
Men trods den tumultariske begyndelse ramte parret helt tydeligt plet med deres idé om at brede nydelsen af champagne ud til den brede befolkning. Kunderne strømmede til, og siden er salget bare vokset og vokset.

Dinna Arbo er fra det nordvestlige Jylland, og med sin baggrund sørger hun for, at parret, trods den hurtige succes, holder begge ben solidt plantet på jorden. Ikke noget med vilde investeringer og dyre lån her.

- Vi har valgt at vokse på den måde, at vi har købt noget champagne, efterfølgende har vi solgt det og fået penge i kassen. For de penge har vi så købt et lidt større kvantum champagne, som vi så har solgt og har fået flere penge i kassen og så fremdeles. På den måde er tingene stille og roligt vokset, fortæller Dinna Arbo.

Hun og Michael Arbo udbreder kendskabet til Champagne For Alle ved at arrangere masser af smagninger og fortælle om sig selv og champagnen på Facebook og Instagram. Der arrangeres smagninger i bedste Tupperware-homeparty-stil hjemme hos folk, hvis de kan samle otte deltagere, og derudover er der jævnligt en smagning hjemme hos parret bag Champagne For Alle, hvor der serveres tapas til champagnen. Næste skridt er at arrangere champagne-middage i samarbejde med restauranten Jenners Seaside på Mosede Havn.

Champagnekassen
Ifølge Michael Arbo er det helt oplagt at arrangere champagne-middage. Den boblende drik kan nemlig nydes til al slags mad, lige fra oksemørbrad til snobrød bagt over bålet en sommeraften. Champagne For Alle har derfor også planer om lægge opskrifter i Champagnekassen, som de har store forventninger til. Champagnekassen er en smagekasse, som man kan abonnere på. Hver eller hver anden måned modtager man en kasse med to nye champagner til en pris af 595 kroner inkl. fragt pr. levering.

- Jeg garanterer, at du får succes, hvis du inviterer gæster til burgere og serverer champagne til. Denne herlige boblende drik skaber en helt særlig stemning. Der er altså noget specielt over at åbne en flaske champagne, mener Dinna Arbo.

Michael Arbo supplerer med, at han forventer, at Champagnekassen på sigt bliver det fundament, virksomheden står på, da det er en fast indtægt.

- Vi kan virkelig tilbyde folk noget forskelligt champagne, fordi vi er i kontakt med så mange forskellige producenter, så abonnenterne på Champagnekassen vil komme ud i alle afkroge af champagne med hensyn til sødme, druer med videre, pointerer Michael Arbo.

Han tilføjer, at man naturligvis også kan købe champagne hos Champagne For Alle, selv om man ikke er fast abonnent.

  • ErhvervSjælland

    ErhvervSjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten