26. marts 2019
Danske Bank må sige farvel til chefen for bankens compliance-funktion, der er med til at sikre bankens overholdelse af hvidvaskreglerne, Anders Meinert Jørgensen. Han har sagt sin stilling op, skriver Finanswatch.
Danske Bank må sige farvel til chefen for bankens compliance-funktion, der er med til at sikre bankens overholdelse af hvidvaskreglerne, Anders Meinert Jørgensen. Han har sagt sin stilling op, skriver Finanswatch.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske Bank skal finde ny chef med ansvar for hvidvaskregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Bank skal finde ny chef med ansvar for hvidvaskregler

Danske Banks chef for compliance - at overholde regler - forlader sin stilling. Jagt på en ny er sat ind.

Erhverv - 11. juli 2018 kl. 12:14
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Chefen for Danske Banks compliance-funktion, der skal være med til at sikre bankens overholdelse af hvidvaskreglerne, forlader banken. Det skriver Finanswatch.

Anders Meinert Jørgensen forlader stillingen efter en turbulent periode, hvor Berlingske i en række artikler har afsløret omfattende hvidvask fra bankens afdeling i Estland.

Han siger til Finanswatch, at han selv har sagt sin stilling op. Anders Meinert Jørgensen kalder beslutningen for udramatisk.

- Der er ikke nogen direkte forbindelse til hvidvasksagen i Estland. Men det er klart, at det generelt er meget intenst at arbejde med compliance, og især har det sidste år her i Danske Bank været meget intenst, siger han til mediet.

- Timingen er aldrig god for banken, men det var en beslutning, som jeg tog for et stykke tid siden, og nu er det på sin plads at melde det ud, så blandt andet mit team kan forholde sig til det, siger han.

Anders Meinert Jørgensen bliver i banken frem til november. Danske Bank er allerede i gang med at finde hans afløser.

Danske Bank har sat gang i en undersøgelse af forholdene i den estiske afdeling. Herunder ledelsens ansvar. Resultaterne ventes i september.

Senest har Berlingske Business fået indsigt i, at bankens hvidvask af penge kan være endnu større end hidtil antaget.

Berlingske har informationer om suspekte pengestrømme for nye 28 milliarder kroner. Det bringer det samlede beløb af potentielt hvidvaskede penge op på 53 milliarder kroner.

  • ErhvervsAvisen Sjælland

    ErhvervsAvisen Sjælland

  • Erhverv Nordsjælland

    Erhverv Nordsjælland

  • Erhverv Vestegnen & Sydkysten

    Erhverv Vestegnen & Sydkysten